BESNİ GÜNCEL (Özel Haber) – Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, 23 Mayıs 2026 tarihinde ilçede etkili olan don, dolu ve aşırı yağışların tarımsal üretimde yol açtığı zararın ardından afetzede çiftçilerin beklediği destek ödemelerinin henüz yapılmadığını belirtti.Başkan Sümer'den Ramazan Ayı MesajıSümer, afetten zarar gören üreticilerin 1-5 Haziran tarihleri arasında hasar bildiriminde bulunarak destek talebinde bulunduğunu hatırlatırken, aradan geçen süreye rağmen ödemelerin üreticilere ulaşmadığını ifade etti.

1900 ÇİFTÇİ AFETTEN ZARAR GÖRDÜ

Besni ilçe merkeziyle birlikte 2 belde ve 18 köyün don, dolu ve aşırı yağışlardan etkilendiğini belirten Sümer, yaşanan afette toplam 1900 çiftçinin zarar gördüğünü söyledi.

Besnili Afetzede Çiftçinin Gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’da-1İsmail Sümer, yetkili kurumların afetin ardından hızlı şekilde devreye girerek hasar tespit çalışmalarını zamanında tamamladığını, ancak üreticilerin beklediği destek ödemelerinin henüz gerçekleştirilmediğini dile getirdi.

Üreticilerin ekonomik açıdan zor durumda olduğunu vurgulayan Sümer, özellikle tarımsal faaliyetlerini sürdürebilmek için söz konusu desteklere ihtiyaç duyan çiftçilerin bulunduğuna dikkat çekti.

Adıyaman'da Bugün Vefat Edenler   01.09.2026
Adıyaman'da Bugün Vefat Edenler 01.09.2026
İçeriği Görüntüle

“BU DEFA DA GÖZÜMÜZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDA”

Besnili Afetzede Çiftçinin Gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’da1Önceki yıl yaşanan benzer afette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğini aldıklarını ve ödemelerin kısa sürede gerçekleştirildiğini hatırlatan Sümer, bu yıl da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek beklediklerini ifade etti.

Sümer, yaşanan mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden duyarlılık ve destek beklediklerini belirterek, “Bu defa da gözümüz-kulağımız Sayın Cumhurbaşkanımızda. Beklediğimiz destekler henüz ödenmedi. Bölgemizde büyük bir mağduriyet söz konusu, ekonomik açıdan bu desteklere acilen muhtaç üreticilerimiz var.” dedi.

MİLLETVEKİLLERİNE DE ÇAĞRI

Besnili Afetzede Çiftçinin Gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’da3Besni’deki çiftçilerin yaşadığı mağduriyetten Adıyaman milletvekillerinin de haberdar olduğunu belirten Sümer, milletvekillerinden de konunun takipçisi olmalarını istedi.

Sümer, milletvekillerinin yaşanan sorun hakkında bilgi sahibi olduklarını belirterek, destek ödemelerinin hızlandırılması ve üreticilerin zararlarının telafi edilmesi konusunda girişimlerin sürdürülmesini talep etti.

Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, afetzede çiftçilerin beklentisinin destek ödemelerinin bir an önce gerçekleştirilmesi olduğunu belirterek, yetkililere çağrısını yineledi.

Besnili Afetzede Çiftçinin Gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’da4


#BesniGüncel #Besni #Adıyaman #BesniZiraatOdası #İsmailSümer #Çiftçi #AfetzedeÇiftçi #Tarım #Dolu #Don #AşırıYağış #DestekÖdemesi #TarımDesteği #CumhurbaşkanıErdoğan #ÇiftçiMağduriyeti

Muhabir: Hatice Çoban - Mehmet Emin Danış - Hasan Emre Hazar