İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yasa dışı avcılıkla mücadele kapsamında kontrollerini sürdürüyor.
BESNİ GÜNCEL - 1 Temmuz 2026 tarihi itibarıyla su ürünleri avlanma yasağının sona ermesinin ardından Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, il genelindeki baraj, göl ve göletlerde denetim faaliyetlerini yoğunlaştırdı.
Gerçekleştirilen kontrollerde, su ürünleri avcılığına ilişkin mevzuata uygunluk, kullanılan av araç ve gereçleri, avlanabilir tür ve boy kriterleri ile gerekli belgeler ayrıntılı şekilde inceleniyor.
Adıyaman İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Akkan, su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliğinin etkin denetimlerle mümkün olduğunu belirterek, yasa dışı avcılığın önlenmesi ve doğal kaynakların gelecek nesillere aktarılması amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.
İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, av sezonu boyunca denetim ve kontrol faaliyetlerinin kararlılıkla devam edeceği, su ürünleri kaynaklarının korunmasının öncelikli hedef olduğu vurgulandı.
#SuÜrünleri #Denetim #Adıyaman
Next




