BESNİ GÜNCEL - Adıyaman Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesinde 1–7 Mart Deprem Haftası kapsamında öğrencilerin afet bilincini artırmak amacıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Okulda faaliyet gösteren AFAD Hazırlık Kulübü öncülüğünde düzenlenen tatbikat, kulüp başkanı ve Tarih Öğretmeni İbrahim Değirmenci koordinasyonunda yapıldı. Tatbikatta öğrenciler olası bir deprem anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterirken, arama kurtarma senaryosu da başarıyla canlandırıldı.

Adıyaman Hüsnü M. Özyeğin Lisesinde Deprem Tatbikatı2

Tatbikat kapsamında öğrenciler, kendi imkânlarıyla hazırladıkları sedyeyi kullanarak sembolik olarak yaralı bir depremzede vatandaşın kurtarılmasını canlandırdı. Gerçekçi şekilde gerçekleştirilen kurtarma çalışması, tatbikatı izleyenler tarafından alkış aldı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan İbrahim Değirmenci, afetlere hazırlıklı bir toplum oluşturmanın önemine dikkat çekerek, “Olası afetlere karşı bilinçli ve hazır bir nesil yetiştirmek amacıyla öğrencilerimizle birlikte bu tür çalışmalar yapıyoruz. Afet bilincinin küçük yaşlarda kazanılması büyük önem taşıyor. Bu konuda emek veren öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Besni’de Bugün Vefat Edenler 2 – 24.07.2026
Besni’de Bugün Vefat Edenler 2 – 24.07.2026
İçeriği Görüntüle

Adıyaman Hüsnü M. Özyeğin Lisesinde Deprem Tatbikatı1

Gerçekleştirilen tatbikatla öğrencilerin hem afet farkındalığı kazanmaları hem de olası bir acil durumda doğru müdahale yöntemlerini öğrenmeleri amaçlandı. Okul yönetimi ise benzer eğitim ve tatbikatların ilerleyen dönemlerde de sürdürüleceğini belirtti.

Muhabir: Mehmet Emin Danış