Milli ve dini bayramlarımızı ülkemizin her yerinde kutlamaktayız.

EĞİTİM BAYRAMI ise ülkemizde ilktir ve yalnız Besni’de 24 Ekim’de kutlanmaktadır. Buda Besni halkının eğitime nasıl verdiğinin bir simgesidir.

Meslek yüksek okulunun 24 Ekim 1998 günü muhteşem bir törenle açılışı, Besni belediye meclisinin aldığı bir kararla, bu günü miladi bir tarih olarak kabul etmesi, her yıl eğitim ve öğretim takvimi olan günü büyük bir coşkuyla Bayram olarak kutlanır olması gelenek haline gelmiştir. 2012 yılı 15. inci EĞİTİM BAYRAMI kutlama hazırlıkları şimdiden başlamıştır. O. Gün, tören alanından 2 kilometre uzaklıktan kortejle başlayan ve tören alanına gelinceye kadar caddeler süslenmiş, balkonlardan kalabalığın üzerine güller saçılır alkışlarla destek verilir. İlin ve ilçenin en yetkili kurum amirlerinin yanında, Besni dışında yaşayan yüz binlerce insanımızı temsil eden hemşerilerimiz de iştirak etmektedir.

Bir hasret giderme ve heyecanı içerisinde geçen Bayramda, Günün anlam ve önemini içeren konuşmalar yapılır. Okullu çocuklarımıza ve gençlere okumanın ne kadar önem arz ettiği hususu anlatılır. Besni halkının eğitimde yaptığı hizmet yerlerinin ya temeli atılır yada açılışları yapılır. Besni’nin medarı iftiharı Merinos Erdem oğlu ailesi, Besni’ye yaptırdığı cami, Sağlık ocağı yurtlar, ilköğretim okulları ve 5.000 öğrenci alabilecek Mimarlık Fakültesinin arsasının teslim edilmesi halinde temelinin atılacağı. Meslek yüksek okulunun da bina ve yurt gibi sorunlarının da giderileceği günü büyük bir heyecan ve sabırsızlıkla beklenmektedir. Yine, İlçemizin gurbetinde yaşayan eşraflarında İbrahim Tuğsuz, Hayrullah Gölbaşı ve Hakan İsot’un 24 derslik İlk Öğretim Okulu ve liselerin yapılması ve yapılacak olması, Besni halkının eğitime verilen birer tescilidir.

O, Gün, eğitim öğretim hakkında paneller düzenlenir. Konuyu, iktidar ve muhalefet mensupları tartışır, güzellikle birlikte paylaşılır. Bazen gençlerin eğlenmesi için de müzik eşliğinde geceler tertip edilir, Havai fişekler atılır. Tertip edilen gezilerde Bensinin tarihi yerleri gezilir. Bu taaa NEMRUT’a kadar uzanır. Bu sevgi Bu heyecan bazen 3 güne tekabül eder, Bayramın mucidi olan Kurucu üyesi bulunduğum Merkezi İstanbul da olan BESNİ EĞİTİM VAKFI, Besni meslek yüksek okulun açılışında okulun ihtiyaç malzemelerini, öğrencilerin donatılmış bilgisayarlarını, her türlü bakım ve onarımında olduğu gibi Hocalarımızın Gaziantep’ten geliş ve dönüşleri için otomobil tahsisi, yine EĞİTİM VAKFININ Kendi adına bir ilköğretim okulu yaptırması, Yine eğitim vakfının yüzlerce zor durumda olan Besnili ailenin öğretim çağında olanlara burs vermesi, Annesi Besnili olan Gaziantep büyük şehir belediye başkanı olduğu sırada Meslek yüksek okuluna maddi ve manevi desteği, Her gün 3 bin arabanın üzerinden geçtiği Celal DOĞAN Köprüsündeki hizmetleri Besni halkının eğitim ve hizmetlere verilen birer örneğidir. Sağlıkta da aynI hassasiyeti gösteren Besni halkı KIZILAY hizmet binası, Sağlık ocağı, Devlet hastanesine yapılan acil ve ek bina alele, taziye evleri, Son zamanda da yapılan ve yakında hizmete girecek olan Devletimizin bir lütuf olarak gördüğümüz 75 odalı 125 yataklı DEVLET HASTANESİNE Başkanı bulunduğum, Kamu kurum ve kuruluşlarını destekleme derneği, Devletimiz oda tefrişatlarına da pay ayırsın demenin çözüm olmayacağı düşüncesinden hareketle 70 oda tefrişatları da duyarlı halkımız tarafından dernek öncülüğünde temin edilmiştir. Bensinin özünde var olan bu kültür, tarihinde getirileriyle ispat etmiştir. Geniş bir coğrafyaya sahip olan Besni kendi içinde, Gölbaşı ve tut ilçelerini çıkarmıştır. Bir zamanların, müstantik yetiştiren Hukuk bölümü hizmet vermiştir. Cumhuriyetimizin ilk yıllarında yatılı ilkokulu Besni’de açılmıştır. Tarih boyunca, devam eden bu aşk ve azim bundan böylede devam edecektir. Kalın sağlıcakla.
Ali ERDOĞAN
BEV Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi