ANKARA, 20 Ekim 2025 — Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) başta olmak üzere ilgili kurumların koordinesiyle yürütülen çalışmalar sonucunda, yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan üç kırmızı bültenli şüpheli, bulundukları ülkelerden iadeleri sağlanarak ülkemize getirildi.

EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı, Adalet Bakanlığı yetkilileri ile İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Daire başkanlıklarının ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde;

Uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yaptığı iddiasıyla uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan R.R., Almanya'da yakalandı ve iadesi sağlandı.

İstanbul Anadolu Yakasındaki Adıyamanlılar Tekne Turu Yaptı
İstanbul Anadolu Yakasındaki Adıyamanlılar Tekne Turu Yaptı
İçeriği Görüntüle

Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma suçundan kırmızı bültenle aranan T.B., Karadağ’da yakalanarak ülkemize teslim edildi.

Kasten öldürmeye teşebbüs suçundan aranan Y.E.A. ise Kazakistan’da yakalandı ve iadeleri tamamlandı.

EGM’den yapılan açıklamada, yurt dışına kaçan şüphelilerin izinin titizlikle sürüldüğü, ilgili ülkelerin kolluk birimleriyle yürütülen ortak operasyonel işbirliği sayesinde iadelerin gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, kabine döneminde kırmızı bülten ve uluslararası işbirlikleriyle toplam 500 kişinin ülkemize getirildiği vurgulandı.

Yetkililer, benzer tutuklama ve iade çalışmalarının uluslararası işbirliğini güçlendirerek kararlılıkla süreceğini ifade etti. Soruşturmalar ve yargı süreçleri ise ilgili mercilerce yürütülmeye devam ediyor.

Muhabir: Mustafa Peşket