Ticaret Bakanlığı, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle mücbir sebep kapsamına alınan mükellefler için önemli bir düzenlemeye gitti. Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmeye göre, yevmiye defteri kapanış onayı süresi uzatıldı.

Ticari Defterlere İlişkin Tebliğ kapsamında yapılan düzenleme ile 2025 yılı için mücbir sebep kapsamında bulunan mükelleflerin, 2025 yılı öncesi faaliyet dönemlerine ilişkin fiziki ortamda tutulan yevmiye defterlerinin kapanış onayı süresi uzatıldı.

Buna göre söz konusu mükellefler, yevmiye defteri kapanış onayı işlemlerini 31 Mart 2026 tarihi mesai bitimine kadar tamamlayabilecek.

KPSS 70 Puanla Personel Alımı: Bakanlık 23 Kadro Açtı
KPSS 70 Puanla Personel Alımı: Bakanlık 23 Kadro Açtı
İçeriği Görüntüle

Düzenleme, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından mücbir sebep hali sona eren mükellefleri kapsıyor. Uzatma kararıyla, depremden etkilenen işletmelerin ticari defter işlemlerini tamamlamaları için ek süre tanınmış oldu

Whatsapp Image 2026 03 04 At 14.11.26

Muhabir: Haber Merkezi