BESNİ GÜNCEL - Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde, uyuşturucu madde ticaretine yönelik Van ve Edirne’de geniş çaplı operasyon düzenlendi. Operasyonlar, Van ve Uzunköprü Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirildi.
Edirne İl Jandarma Komutanlığı ile Van İl Jandarma Komutanlığı’nın, 6’ncı Hudut Tugay Komutanlığı ile müşterek yürüttüğü çalışmalarda, insansız hava araçları (JİHA) aktif olarak kullanıldı.
Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında; Van’da 358 kilogram, Edirne’de ise 113 kilogram olmak üzere toplam 471 kilogram skunk türü uyuşturucu madde ele geçirildi.
Operasyonlarda gözaltına alınan 5 şüpheli, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Next





