BESNİ GÜNCEL - Ticaret Bakanlığı, engelli vatandaşların özel tertibatlı araç ithalatına ilişkin komisyon başvurularında yeni bir uygulamayı devreye aldı. Engelli Araç İthal Sistemi (EAİS) kapsamında geliştirilen e-Devlet tabanlı randevu sistemiyle başvuru süreçlerinin daha planlı, hızlı ve erişilebilir hale getirilmesi hedefleniyor.

E-DEVLET ÜZERİNDEN RANDEVU DÖNEMİ

Bakanlığın açıklamasına göre, ortopedik engelli vatandaşların özel tertibatlı araç ithalatı için yapılan komisyon başvuruları, Engelli Araç İthal Sistemi (EAİS) üzerinden alınmaya devam edecek. Yeni randevu sistemi ise 2026 yılı Eylül ayı itibarıyla kullanıma sunulacak.

BAŞVURULAR PLANLI ŞEKİLDE YÜRÜTÜLECEK

Yeni sistemle birlikte komisyon değerlendirmeleri, e-Devlet üzerinden oluşturulan randevular esas alınarak gerçekleştirilecek. Her başvuru için 10 dakikalık değerlendirme süresi planlanırken, başvuru sahipleri kendileri için uygun tarih ve saat aralığını seçerek işlemlerini tamamlayabilecek.

BEKLEME SÜRELERİNİN AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

Ticaret Bakanlığı, randevu sistemi sayesinde komisyon çalışmalarının daha düzenli yürütülmesini, başvuru süreçlerinin hızlandırılmasını ve vatandaşların bekleme sürelerinin azaltılmasını amaçlıyor.

DİJİTAL KAMU HİZMETLERİ GENİŞLİYOR

Bakanlık açıklamasında, engelli vatandaşların kamu hizmetlerine daha hızlı, kolay ve erişilebilir şekilde ulaşabilmesi amacıyla dijital uygulamaların geliştirilmeye devam edileceği vurgulandı.

TPAO, Adıyaman'da 36 Aylık Hizmet Alımı İçin İhaleye Çıkıyor
TPAO, Adıyaman'da 36 Aylık Hizmet Alımı İçin İhaleye Çıkıyor
İçeriği Görüntüle

#TicaretBakanlığı #eDevlet #EngelliAraç #Araçİthalatı #EAİS #EngelliVatandaşlar #KamuHizmeti #DijitalDönüşüm

Muhabir: Hatice Çoban