T3 Vakfı, Anadolu Ajansı ve Gemini'nin işbirliğiyle TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek olan "Yapay Zeka Film Yarışması" için başvurular sürüyor. Yarışma, "Yapay Zeka Çağında İnsan Faktörü" temasıyla gerçekleştirilecek ve katılımcılardan 2 ila 5 dakikalık kısa filmler hazırlamaları bekleniyor.

Yarışmacıların, Google'ın üretken yapay zeka araçları olan Gemini ve Veo 3'ü kullanarak filmlerini oluşturması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan üniversite öğrencileri ve mezunları, hem yurt içinde hem de yurt dışında öğrenim görenler, yarışmaya bireysel olarak veya en fazla dört kişilik takımlar halinde katılabilecekler.

KAAN motorları için kritik süreç tamamlandı
KAAN motorları için kritik süreç tamamlandı
İçeriği Görüntüle

Ön elemeyi geçen takımlar 4 Ağustos tarihinde ilan edilecek. Kısa filmlerin son teslim tarihi ise 25 Ağustos olarak belirlendi. Yarışmaya katılmak isteyenlerin başvurularını 25 Temmuz tarihine kadar tamamlamaları gerekiyor.

#YapayZeka #TEKNOFEST #FilmYarışması

Muhabir: Haber Merkezi