Önder, yarın (4 Mayıs Pazar) İstanbul’da düzenlenecek törenlerle son yolculuğuna uğurlanacak.
Tören Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayacak
DEM Parti tarafından yapılan açıklamaya göre, Sırrı Süreyya Önder için ilk tören saat 11.00’de Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'de düzenlenecek. Törende siyasi parti temsilcileri, sanatçılar, dostları ve sevenleri Önder’e veda edecek.
Barbaros Camii’nde cenaze namazı, Zincirlikuyu’da defin
AKM’deki törenin ardından Önder’in naaşı Levent’teki Barbaros Camii’ne götürülecek. Burada ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılınacak. Önder’in naaşı, daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.
18 günlük yoğun bakım süreci
Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan’da geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede 18 gün boyunca yoğun bakımda tedavi altında tutuldu. Hastaneden yapılan açıklamaya göre, 3 Mayıs günü saat 16.10’da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
Taziyeler Şişli’de kabul ediliyor
Önder’in vefatının ardından, ailesi ve sevenleri taziye için hastane önünde bir araya geldi. DEM Parti tarafından yapılan bilgilendirmede, taziyelerin bugün saat 19.15’ten itibaren Şişli’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde kabul edileceği belirtildi.
Ayrıca, DEM Parti’nin il ve ilçe örgütlerinde de yarından itibaren taziye kabulüne başlanacak.
Kaynak : PHA