BESNİ GÜNCEL - A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçında 14 Haziran Pazar günü Kanada'nın Vancouver kentinde Avustralya ile karşılaşacak. BC Place Stadı'nda oynanacak mücadele Türkiye saati ile 07.00'de başlayacak.
Karşılaşmayı Venezuela Futbol Federasyonundan Jesus Valenzuela yönetecek. Valenzuela'nın yardımcılıklarını Jorge Urrego ve Tulio Moreno üstlenecek. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Peru Futbol Federasyonundan Kevin Ortega olacak.
24 Yıllık Hasret Sona Erdi
Uzun yıllar Dünya Kupası'na katılamayan Türkiye, 24 yıl aranın ardından yeniden futbolun en büyük organizasyonunda mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekip, Avustralya karşılaşmasıyla turnuvadaki serüvenine başlayacak.
Kenan Yıldız Kadroda Yer Alamayabilir
Milli takımda tedavisi devam eden Kenan Yıldız'ın Avustralya karşısında forma giymesinin beklenmediği öğrenildi. Genç futbolcu son antrenmanın ilk bölümünde takımla çalışırken daha sonra bireysel program uyguladı.
Gruptaki Diğer Rakipler ABD ve Paraguay
D Grubu'nda Türkiye'nin yanı sıra Avustralya, Paraguay ve ev sahibi ülkelerden ABD yer alıyor. Grubun diğer maçında ABD ile Paraguay karşı karşıya gelecek.
Millilerin Grup Maçları
- 14 Haziran 2026: Avustralya - Türkiye (07.00)
- 20 Haziran 2026: Türkiye - Paraguay (06.00)
- 26 Haziran 2026: Türkiye - ABD (05.00)
Teknik Direktör Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Takım, Dünya Kupası'na iyi bir başlangıç yaparak üst tur yolunda avantaj elde etmeyi hedefliyor.
#BesniGuncel #AMilliTakim #DunyaKupasi
Next




