BESNİ GÜNCEL - Millî Eğitim Bakanlığının öncülüğünde 81 ilde gerçekleştirilen “Uçurtmalar Vurulmasın, Gökyüzü Çocuklara Kalsın!” etkinliği, Adıyaman Valiliği himayesinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Sümerevler Atletizm Pisti’nde düzenlendi.

“Çocuklar Oyun Oynamalıdır!”, “Çocuklar Güven İçinde Büyümelidir!”, “Eğitim Her Çocuğun Hakkıdır!” ve “Hiçbir Çocuk Geride Bırakılmamalıdır!” temalarıyla gerçekleştirilen programda öğrenciler, velileri ve öğretmenleriyle birlikte etkinlik çadırlarında hazırlanan atölyelere katıldı.

Şehit Polis Murat Toprak, Şehadet Yıl Dönümünde Anıldı
Şehit Polis Murat Toprak, Şehadet Yıl Dönümünde Anıldı
İçeriği Görüntüle

UÇURTMALAR GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI

Filistinli Çocuklar İçin Gökyüzüne Uçurtmalar Salındı1Programın devamında öğrenciler, Gazze’deki kardeşleri için hazırladıkları Türkiye ve Filistin bayraklı uçurtmaları gökyüzüne bıraktı.

Etkinlikte, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin değer odaklı eğitim anlayışı doğrultusunda öğrencilerde merhamet, dayanışma, kardeşlik ve adalet duygularının pekiştirilmesi amaçlandı.

Programa İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Bakanlık Başmüfettişi Şaban Yılmaz da katıldı.

GAZZE’DEKİ ÇOCUKLARA UMUT MESAJI

Filistinli Çocuklar İçin Gökyüzüne Uçurtmalar Salındı2Uçurtma gösterisinin ardından Ali Tosun ve Şaban Yılmaz, Gazze’deki çocukların yaşadığı zorluklara dikkat çekerek öğrencilerin gösterdiği duyarlılığın önemini vurguladı.

Program, öğrencilerin Gazze’deki akranlarına umut ve barış mesajları taşıyan balonları gökyüzüne bırakmasıyla sona erdi.

#Adıyaman #Filistin #Gazze #Çocuklar #UçurtmalarVurulmasın #MilliEğitim #Dayanışma #Umut

Muhabir: Haber Merkezi