ANKARA (PERRE) - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2025 yılında Türkiye'de gerçekleşen meteorolojik rekor verilerini açıkladı.

2025 yılında en yüksek sıcaklık Silopi'de 50,5 olarak ölçülürken, en düşük sıcaklığın ise -35,1 ile Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde ölçüldüğü açıklandı.

Kar Adıyaman'da kartpostallık manzaralar ortaya çıkardı
Kar Adıyaman'da kartpostallık manzaralar ortaya çıkardı
İçeriği Görüntüle

En sıcak gün 50,5 derece Silopi'de

Türkiye genelinde 2025 yılında en sıcak gün 25 Temmuz'da Şırnak'ın Silopi ilçesinde 50,5 derece olarak ölçüldü.

En soğuk gün 25 Şubat'ta -35,1 derece

2025 yılında ölçülen en soğuk gün ise Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde Selahaddin Eyyübi Havalimanı'nda -35,1 derece ile 25 Şubat'ta yaşandı.

En yüksek kar kalınlığı 280 cm ile Rize'de

Son zamanlarda tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışlarıyla beraber 2025 yılında en yükse kar kalınlığı 2025 yılında 21 Mart 2025 yılında Rizede İkizdere2de 280 cm olarak ölçüldü.

Kaynak: PERRE AJANS