BESNİ GÜNCEL - Manisa’nın Turgutlu ilçesinde İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınında 22 Eylül 2026 sabahı meydana gelen silahlı saldırıda 2’si ağır 11 öğrenci yaralandı. Olayın ardından Eğitim Sen Besni Temsilcilik Başkanı Mehmet Ali Kayan, okulların ve okul çevrelerinin güvenliği konusunda kalıcı önlemler alınması çağrısında bulundu.

Mehmet Ali̇ Kayan Okul SaldirisiKAYAN’DAN YARALI ÖĞRENCİLERE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Mehmet Ali Kayan, saldırıda yaralanan öğrencilere acil şifa, ailelerine, öğrencilere ve eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kayan, okulların yalnızca eğitim verilen binalar olmadığını, öğrencilerin kendilerini güvende hissetmeleri gereken alanlar olduğunu belirterek okul çevrelerindeki güvenlik uygulamalarının da ele alınması gerektiğini ifade etti.

“SAĞLIKLI BİR EĞİTİM ORTAMINDAN SÖZ EDİLEMEZ”

Kayan, saldırının ardından yaptığı değerlendirmede okul ve çevrelerindeki güvenlik konusuna dikkat çekerek, “Çocukların ve eğitim çalışanlarının can güvenliğinin sağlanamadığı koşullarda sağlıklı bir eğitim ortamından söz edilemez” ifadelerini kullandı.

Kayan, güvenlik konusunda geçici uygulamalar yerine koruyucu ve kalıcı tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini savundu.

Besni’de Gaziler Günü’nde Gazilere Vefa Ziyareti
Besni’de Gaziler Günü’nde Gazilere Vefa Ziyareti
İçeriği Görüntüle

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA SOMUT ÖNLEM ÇAĞRISI

Eğitim Sen Besni Temsilcilik Başkanı Kayan, Milli Eğitim Bakanlığını okulların yanı sıra öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu okul çevrelerinin güvenliğine yönelik somut adımlar atmaya çağırdı.

Kayan, “Milli Eğitim Bakanlığını, okulların ve çevrelerinin güvenli hale getirilmesi için derhal somut adımlar atmaya davet ediyoruz” dedi.

“HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Kayan, Eğitim Sen olarak olayla ilgili yürütülen hukuki sürecin takip edileceğini belirterek şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.

Kayan açıklamasını, “Güvenli Okul, Güvenli Gelecek” çağrısıyla tamamladı.

Turgutlu’daki saldırıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılırken, Milli Eğitim Bakanlığı da inceleme için üç Bakanlık müfettişi görevlendirdi ve olaydan etkilenen öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik psikososyal destek çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

#Manisa #Turgutlu #İnciÜzmezMeslekiVeTeknikAnadoluLisesi #OkulGüvenliği #SilahlıSaldırı #EğitimSen #EğitimSenBesni #MehmetAliKayan #MilliEğitimBakanlığı #GüvenliOkul #GüvenliGelecek #Öğrenciler #Eğitim #Besni #Adıyaman #BesniGüncel

Muhabir: Haber Merkezi