BESNİ GÜNCEL - Ticaret Bakanlığı, ihracatın finansmanında yeni bir dönemin başlayacağını duyurarak sermaye piyasası araçlarının da önemli bir finansman aracı olarak kullanılacağını açıkladı.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen projelere bir yenisinin daha eklendiği ve 2026 yılı itibarıyla sermaye piyasası araçlarının ihracat finansmanında aktif şekilde kullanılmaya başlanacağı belirtildi.
Bu kapsamda Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği iş birliğiyle bir Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) kurulmasına yönelik çalışmaların tamamlandığı bildirildi. Sermaye Piyasası Kurulu’nun 4 Mart 2026 tarihli bülteniyle Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Girişim Sermayesi Yatırım Fonunun kuruluşuna onay verildiği kaydedildi.
Yeni finansman modeliyle ihracat potansiyeline sahip girişimlerin finansal olarak desteklenmesi, ihracatçı sektörlerde teknoloji odaklı dönüşümün hızlandırılması ve start-up altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Fon aracılığıyla yüksek potansiyele sahip girişimlere yatırım yapılabileceği, büyüme aşamasındaki şirketlere sermaye desteği sağlanacağı ve böylece girişimlerin gelişimine katkı sunulacağı ifade edildi.
Ticaret Bakanlığı, oluşturulacak finansman kaynağıyla özellikle otomotiv sektöründe yaşanan dönüşüm sürecinde Türkiye’nin sektör rekabetçiliğinin artırılmasının amaçlandığını vurguladı.
Next





