İSTANBUL (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda şampiyon olan Haliç Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Muhammed Yavuz Selim Oğuz, gelecek dönemde uluslararası organizasyonlarda Türkiye'yi temsil ederek yeni başarılar elde etmeyi hedefliyor.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, TMOK tarafından düzenlenen 38. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, 64 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katılımıyla İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirildi.

Yarışta 6,5 kilometrelik parkuru 51 dakika 13 saniyede tamamlayan Oğuz, erkekler genel klasmanında birinci olarak şampiyonluğa ulaştı.

TMOK tarafından 1989'dan bu yana düzenlenen yarışta sporcular, Kanlıca'dan Kuruçeşme'ye uzanan parkurda mücadele etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Safa Koçoğlu Gürsoy, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Veli Ozan Çakır ve Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın da yarışı takip edenler arasında yer aldı.

Oğuz'un iki kıta arasında gerçekleştirilen yarışta elde ettiği genel klasman birinciliği, kariyerindeki önemli başarılarından biri oldu.

Boğaziçi'ndeki şampiyonluğun ardından çalışmalarına devam edecek olan Oğuz, gelecek dönemde uluslararası organizasyonlarda Türkiye'yi temsil ederek yeni başarılar ve dereceler elde etmeyi hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Bilal Aydın, Oğuz'un elde ettiği başarının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Aydın, Oğuz'un 64 ülkeden 2 bin 500 sporcunun mücadele ettiği Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nda şampiyonluğa ulaşmasından duydukları mutluluğa değinerek, şöyle devam etti:

'Haliç Üniversitesi olarak öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanı sıra spor, sanat ve sosyal alanlarda da kendilerini geliştirmelerini ve ulusal ve uluslararası platformlarda başarılar elde etmelerini önemsiyoruz. Muhammed Yavuz Selim Oğuz'un bu önemli başarısının, disiplinli çalışmanın, kararlılığın ve azmin güzel bir örneği olduğuna inanıyor, kendisini tebrik ediyor ve gelecekte ülkemizi uluslararası organizasyonlarda başarıyla temsil edeceğine yürekten inanıyorum.'

Muhammed Yavuz Selim Oğuz da uluslararası katılımın yüksek olduğu böyle bir organizasyonda birinci olmanın kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu aktardı.

LG, 2026 AI TV Serisini IFA'da Tanıtacak
LG, 2026 AI TV Serisini IFA'da Tanıtacak
İçeriği Görüntüle

Oğuz, yarış öncesinde hedefe ulaşabileceğine inandığını, mücadele boyunca son ana kadar elinden gelenin en iyisini yapmaya odaklandığını ve elde ettiği derecenin gelecek hedefleri için motivasyonunu artırdığını belirterek, şunları kaydetti:

'Böyle büyük ve uluslararası bir organizasyonda birincilik elde etmek bana hem büyük bir mutluluk verdi hem de kendime olan inancımı daha da artırdı. Allah'ın izniyle bundan sonraki hedefim, yüzmede kendimi geliştirmeye devam ederek Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil etmek, daha büyük başarılara ulaşmak ve gelecekte önemli dereceler elde etmek.'

#BesniGüncel #Yüzme #BoğaziçiYarışı

Kaynak: AA