Asrın Felaketi’nin 3. Yılında Medya Camiasının Büyük Acısı

6 Şubat 2023… Saat 04.17.
BESNİ GÜNCEL GAZETESİ - Yer sarsıldığında onlar mikrofon başında, kamera arkasında ya da haber masasında değildi. Birçoğu uykusundan fırlayan bir anne, çocuğuna koşan bir baba, eşini arayan bir hayat arkadaşıydı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen büyük depremler; Hatay, Adıyaman, Malatya başta olmak üzere geniş bir coğrafyada on binlerce canı aramızdan aldı. Bu büyük yıkım, medya dünyasından da çok sayıda emekçiyi enkaz altında bıraktı.

O gece hayatını kaybeden gazeteciler, felaketi anlatmaya fırsat bulamadan felaketin tam merkezinde kaldı.

Deprem Şehi̇tleri̇ Gazeteci̇lerHem Tanık, Hem Kayıp

Deprem bölgesinde görev yapan ya da evlerinde yakalanan basın mensupları, yıllarca kamuoyunu bilgilendirmiş, kriz anlarında sahadan ses olmuş isimlerdi. Kimisi yerel bir gazetede, kimisi ulusal ajanslarda çalışıyordu. Ortak noktaları ise aynı kaderde buluşmalarıydı: evleriyle birlikte anıları da yıkıldı.

Ayyüce Türkeş: 'Saç örgüsü bir Türk geleneğidir'
Ayyüce Türkeş: 'Saç örgüsü bir Türk geleneğidir'
İçeriği Görüntüle

Bazıları enkazdan günler sonra çıkarıldı. Geride kalan aileleri, meslektaşları ve öğrencileri için tarifsiz bir boşluk bıraktılar.

Kalemleri Yarım Kaldı

Enkaz altında kaybettiğimiz gazeteciler; röportaj defterlerini, fotoğraf makinelerini, yarım kalan haber dosyalarını geride bıraktı. Ama aynı zamanda cesaret, fedakârlık ve kamu yararı için verilen mücadelenin de simgesi oldular.

Bugün, Asrın Felaketi’nin üçüncü yılında; görev başında ya da evlerinde hayata veda eden tüm gazeteci meslektaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve basın camiasına bir kez daha sabır diliyoruz.

Muhabir: Mustafa Peşket