BESNİ GÜNCEL - SASA Polyester A.Ş., 30 Haziran 2026 tarihli finansal tablolarına ilişkin sosyal medya ve internet sitelerinde yapılan bazı yorum ve değerlendirmeler üzerine kamuoyuna açıklama yaptı.
Şirket tarafından yapılan açıklamada, finansal tablolarda yer alan ertelenmiş vergi giderinin oluşum nedenlerine ilişkin bilgi verilirken, söz konusu tutarın şirket açısından doğrudan bir vergi tahakkuku veya vergi ödemesi anlamına gelmediği belirtildi.
ERTELENMİŞ VERGİ GİDERİNİN NEDENLERİ AÇIKLANDI
SASA'nın açıklamasına göre, 1 Ocak 2026-30 Haziran 2026 döneminde ertelenmiş verginin gidere dönüşmesinin temel nedenleri arasında yatırım teşviklerinden oluşturulan ertelenmiş vergi varlığının, yatırımların aktifleşmesinin tamamlanması ve yeni yatırım harcaması yapılmaması nedeniyle tutarsal olarak artmaması bulunuyor.
Şirket ayrıca, 4 Haziran 2026 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kurumlar vergisi oran değişikliğinin, SASA'nın ertelenmiş vergi aktif ve pasif bazına etkisinin de söz konusu değişimde rol oynadığını açıkladı.
“VERGİ TAHAKKUKU VE ÖDEMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”
SASA Polyester, finansal tablolarda görünen söz konusu tutarla ilgili olarak şirket adına herhangi bir vergi tahakkuku yapılmadığını ve bu tutar nedeniyle şirketin vergi ödemesinin söz konusu olmadığını bildirdi.
Açıklamada, finansal tablolardaki ertelenmiş vergi kaleminin doğrudan nakit olarak ödenecek bir vergi anlamına gelmediği vurgulandı.
2027’DE KURUMLAR VERGİSİ ORANI DEĞİŞECEK
Şirket açıklamasında, gerçekleştirilen vergi değişikliğine de dikkat çekildi.
Buna göre 1 Ocak 2027 tarihinden itibaren elde edilen kazançlar üzerinden, sanayi sicil belgesine sahip ve fiilen üretim yapan şirketler için kurumlar vergisi oranının yüzde 25'ten yüzde 12,5'e düşürüldüğü belirtildi.
SASA Polyester, kendisinin de söz konusu indirimli kurumlar vergisi oranından faydalanacağını açıkladı.
Şirket, açıklamasının sonunda kamuoyuna yapılan değerlendirmelerin doğru anlaşılması amacıyla söz konusu bilgilerin paylaşılması ihtiyacının doğduğunu belirterek açıklamayı kamuoyunun bilgisine sundu.
#SASA #SASAPolyester #FinansalTablolar #ErtelenmişVergi #KurumlarVergisi #Borsa #Ekonomi
Next




