BESNİ GÜNCEL - Türkiye genelinde FETÖ’ye yönelik son 20 gündür devam eden geniş çaplı operasyonlarda 223 şüpheli yakalandı. Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 87’si tutuklanırken, 50’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü bildirildi.
Emniyet birimlerince yürütülen çalışmalarda; örgütün “mahrem yapılanmaları” içerisinde faaliyet gösteren, kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullanan, ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgüt içi irtibatı sürdüren ve örgüte bağlı esnaflar üzerinden maddi destek sağlayan şüphelilerin hedef alındığı belirtildi.
Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlara, TEM, KOM ve İstihbarat birimleri katıldı. Antalya, Amasya, Ankara, İzmir, İstanbul, Konya, Mersin, Kocaeli, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Trabzon ve Zonguldak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
Operasyonlarda ayrıca haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunan kişilerin de yakalandığı bildirildi.




