DİYARBAKIR (AA) - Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSEM), ilk yardım eğitimlerine devam ediyor.
Dicle Üniversiteden yapılan açıklamada, merkez tarafından verilen ilk yardım eğitimlerinin yoğun ilgi gördüğü belirtildi.
Teorik ve pratik eğitimlerini başarıyla tamamlayanlara Sağlık Bakanlığı onaylı 3 yıl geçerli sertifika verildiği kaydedilen açıklamada, 'DÜSEM, 2016 yılından bu yana kamu ve özel sektörden çok sayıda kişiye ilk yardım eğitimi veriyor. Uzman sağlık çalışanları tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde katılımcılara teorik bilgiler veriliyor, uygulamalı ilk yardım becerileri kazandırılıyor.' ifadeleri kullanıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen DÜ Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, DÜSEM'in farklı alanlarda eğitim faaliyetleri yürüttüğünü belirterek, üniversitenin bilgi ve imkanlarını toplumun kullanımına sunmaya devam edeceklerini bildirdi.
İlk yardım eğitimlerinin de merkezin önemli çalışmalarından biri olduğuna değinen Eronat, alanında uzman isimlerin görev aldığı DÜSEM'in topluma yönelik çalışmalarını sürdüreceğini aktardı.
DÜSEM Müdürü Doç. Dr. Fatih Selim Erdamar da Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerden de katılımcılar eğitimlere katıldığını belirterek, çalışmaların toplumdaki ilk yardım farkındalığının artırılmasına katkı sunduğunu vurguladı.
#BesniGüncel #IlkYardımEğitimi #DÜSEM
Next




