BESNİ GÜNCEL - Besni'de hayırsever iş insanı Dr. Necip Öztürk tarafından yaptırılan Dr. Necip Öztürk Ortaokulu, ilk eğitim öğretim yılını çok sayıda akademik, sportif ve bilimsel başarıyla tamamladı.

Okul, 2025-2026 eğitim öğretim yılında Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla düzenlenen törenle resmen hizmete açıldı. Modern eğitim altyapısıyla faaliyete başlayan okul, kısa sürede elde ettiği başarılarla adından söz ettirdi.

Dr. Necip Öztürk Ortaokulu İlk Yılında Zirveye Çıktı1

Sportif alanda önemli dereceler elde eden okul, Adıyaman Yıldız Kızlar Masa Tenisi İl Finalleri'nde üst üste 8'inci kez il şampiyonu olurken, Okullar Arası Küçük Erkekler Masa Tenisi İl Finalleri'nde de il şampiyonluğu kazandı. Öğrenciler ayrıca farklı branşlarda bölge şampiyonluğu ve Türkiye 9'unculuğu dereceleri elde etti.

Uluslararası projelerde de başarı gösteren okul, eTwinning School 2025-2026 unvanını almaya hak kazandı. Erasmus+ hareketliliği kapsamında gerçekleştirilen yurt dışı programıyla öğrenciler ve öğretmenler Macaristan'da eğitim faaliyetlerine katıldı.

Kesmetepe'de Takdir Alan Öğrencilere Bisiklet
Kesmetepe'de Takdir Alan Öğrencilere Bisiklet
İçeriği Görüntüle

Dr. Necip Öztürk Ortaokulu İlk Yılında Zirveye Çıktı2

Bilimsel çalışmalara da önem veren okulda yıl boyunca hazırlanan projeler, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fuarda sergilenen çalışmalar, katılımcılar tarafından ilgiyle incelendi.

Akademik başarıda ise en dikkat çeken gelişme, Dr. Necip Öztürk Ortaokulu öğrencisi Muhammet Emin Kahraman'ın 2026 İOKBS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına girmesi oldu. Bu başarı, okulun ilk yılında ulaştığı en önemli kazanımlardan biri olarak öne çıktı.

Dr. Necip Öztürk Ortaokulu İlk Yılında Zirveye Çıktı3Okul Müdürü Özgür Özalp, okulun ilk eğitim öğretim yılında elde edilen başarıların öğretmenlerin özverisi, öğrencilerin gayreti ve velilerin desteğiyle mümkün olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Özalp, yeni eğitim öğretim yılında da akademik, sportif ve bilimsel alanlarda başarı çıtasını daha da yukarı taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

#Besni #DrNecipÖztürkOrtaokulu #BesniEğitim #TürkiyeBirinciliği #İOKBS #MuhammetEminKahraman #MasaTenisi #TÜBİTAK4006 #eTwinning #ErasmusPlus #BesniGüncel #Adıyaman

Muhabir: HATİCE ÇOBAN