BESNİ GÜNCEL - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana'da gündeme ilişkin yaptığı açıklamada Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP’deki mutlak butlan kararının ardından yapılan açıklamalara yanıt veren Çelik, AK Parti’nin bu sürecin herhangi bir tarafı olmadığını belirtti.

Çelik, CHP içerisindeki tartışmaların tamamen parti içi bir mesele olduğunu ifade ederek, siyasi rekabetin demokratik standartlar içerisinde sürdürüldüğünü söyledi.

Adana'da Araç Yangını Ormana Sıçradı
Adana'da Araç Yangını Ormana Sıçradı
İçeriği Görüntüle

Açıklamasında sert ifadeler kullanan Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’yi hedef alan söylemlerini eleştirdi.

CHP’de yaşanan gelişmeleri “parti içi tartışma” olarak nitelendiren Çelik, bu sürecin AK Parti ile ilişkilendirilmeye çalışılmasının gündem saptırma amacı taşıdığını savundu.

Ömer Çelik, siyasi eleştirinin demokratik bir hak olduğunu ancak hakaret, tehdit ve hedef gösterme içeren söylemlerin kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik kullanılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirten Çelik, bu konuda gerekli hukuki süreçlerin işletileceğini ifade etti.

Çelik ayrıca, CHP’deki iddiaların yine CHP’li isimler tarafından gündeme taşındığını belirterek, yargı sürecinin bağımsız şekilde ilerlediğini söyledi.

AK Parti Sözcüsü, partisinin sandığın ve demokratik siyasetin temsilcisi olduğunu vurgulayarak, siyasi tartışmaların hukuk ve demokrasi çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA