BESNİ GÜNCEL - Besni’de ilçenin yöresel mutfağının tanıtılması ve gastronomi alanındaki potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla Gastronomi Merkezi hizmete açıldı. Açılış programına Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan, Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan,Besni Eğitim Vakfı (BEV) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Çağıran, Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BESNİ LEZZETLERİ GELECEK KUŞAKLARA TAŞINACAK

Açılışta konuşan Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan, Gastronomi Merkezi’nin ilçede önemli bir başlangıç olduğunu belirtti. Merkezin yalnızca yöresel yemeklerin tanıtıldığı bir alan olmayacağını ifade eden Alkan, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik aşevi hizmetinin de burada verileceğini söyledi.

Başkan Alkan, ayrıca 15 Temmuz bölgesinde ve şehir merkezinde belediyeye ait alanlarda halk lokantalarının hizmete sunulacağını belirterek, bu alanlarda Besni yöresine ait yemeklerin uygun fiyatlarla vatandaşlara ikram edileceğini kaydetti.

Alkan, konuşmasında merkezin açılışına katkı sunanlara teşekkür ederek, “Burası bir başlangıç olacak” dedi.

BEGEM Sağlıklı Yaşam Merkezi Besni’de Açıldı
BEGEM Sağlıklı Yaşam Merkezi Besni’de Açıldı
İçeriği Görüntüle

KIZILİN’DEKİ SOSYAL TESİS DE TAMAMLANIYOR

Besni Belediyesi’nin sosyal tesis çalışmalarının devam ettiğini aktaran Başkan Alkan, Kızılin’deki sosyal tesislerin de tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti.

Alkan, Kızılin’de iskeleler, gemiler ve sosyal alanların bulunduğu tesislerin de vatandaşların hizmetine sunulacağını belirterek, Besni Belediyesi’nin farklı bölgelerde sosyal alan, düğün salonu ve benzeri tesislerle hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Başkan Alkan ayrıca Milletvekili Hüseyin Özhan ile Erdemoğlu ailesine desteklerinden dolayı teşekkür etti. Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan’a da ilçedeki çalışmalarda gösterdiği iş birliği ve çözüm odaklı yaklaşımı nedeniyle teşekkürlerini iletti.

KAYMAKAM ASLAN: “BÖYLE BİR MERKEZE BÜYÜK İHTİYAÇ VARDI”

Besni Kaymakamı Ahmet Oğuz Aslan ise Gastronomi Merkezi’nin açılışında vatandaşlarla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Besni’nin mutfağıyla haklı olarak övünen bir ilçe olduğunu belirten Aslan, ilçede daha önce böyle bir gastronomi merkezinin bulunmamasının önemli bir eksiklik olduğunu ifade etti.

Gastronomi Merkezi’nin Besni’nin yöresel lezzetlerinin tanıtılması açısından önemli bir işlev üstleneceğini söyleyen Kaymakam Aslan, merkezin yapımında emeği geçen Besni Belediyesi, Erdemoğlu ailesi ve çalışanlara teşekkür etti.

Aslan, Besni’ye dışarıdan gelen misafirlerin merkez sayesinde ilçenin yemeklerini ve yöresel tatlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacağını belirtti.

ÖZHAN: “BESNİ’NİN LEZZETLERİNİ TANITACAĞIZ”

Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan da konuşmasında Erdemoğlu ailesinin eğitim ve sağlık başta olmak üzere sosyal alanlarda Besni, Adıyaman ve Türkiye’ye katkı sunduğunu belirterek teşekkür etti.

Besni Belediye Başkanı Reşit Alkan’ın göreve geldiğinden bu yana farklı alanlarda çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Özhan, Gastronomi Merkezi’nin de ilçeye kazandırılmasından dolayı Alkan’a teşekkür etti.

Besni’nin üzümü ve kavunuyla zaten tanınan bir ilçe olduğunu belirten Özhan, Gastronomi Merkezi sayesinde teneke, tava, bumbar ve dolma gibi yöresel yemeklerin de daha geniş kitlelere tanıtılacağını söyledi.

Özhan, Gastronomi Merkezi’nin Besni, Adıyaman ve Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti.

Konuşmaların ardından Besni Gastronomi Merkezi’nin resmi açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek merkezin hizmete girişi sağlandı.

Açılışın ardından davetlilere Besni mutfağının yöresel lezzetlerinden oluşan yemekler ikram edildi. Vatandaşlar ve protokol üyeleri, Gastronomi Merkezi’nde hazırlanan yöresel yemekleri tatma fırsatı buldu.

Besni Gastronomi Merkezi’nin, ilçenin zengin mutfak kültürünün tanıtılması, yöresel yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılması ve Besni’ye gelen misafirlerin ilçenin lezzetlerini yakından tanıması açısından önemli bir merkez olması hedefleniyor.

Besni’ye Gastronomi Merkezi Kazandırıldı (2)

Besni’ye Gastronomi Merkezi Kazandırıldı (4)

Besni’ye Gastronomi Merkezi Kazandırıldı (5)

Besni’ye Gastronomi Merkezi Kazandırıldı (3)

Besni’ye Gastronomi Merkezi Kazandırıldı (6)

Besni’ye Gastronomi Merkezi Kazandırıldı (1)

Muhabir: Hatice Çoban