Besnili Kübra Selin Turgut Balkan ikincisi oldu
BESNİ GÜNCEL - Hırvatistan’ın Koprivnica kentinde düzenlenen Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi U17 Güreş Milli Takımı formasıyla temsil eden Besnili sporcu Kübra Selin Turgut, şampiyonayı ikinci sırada tamamladı. 15 yaşındaki genç güreşçi, U17 kategorisinde elde ettiği dereceyle Besni ve Adıyaman adına önemli bir uluslararası başarıya imza attı.
28 Eylül-5 Ekim 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilen organizasyon, U15, U17 ve U20 kategorilerinde serbest, grekoromen ve kadınlar güreşi stillerinde düzenleniyor. Türkiye Güreş Federasyonunun resmi faaliyet takviminde Koprivnica'daki organizasyonun bu tarihlerde gerçekleştirildiği yer alıyor.
15 YAŞINDA MİLLİ FORMA İLE BALKAN KÜRSÜSÜNE ÇIKTI
Besni Gençlik Spor Kulübü sporcusu Kübra Selin Turgut'un elde ettiği ikincilik, genç yaşına rağmen U17 kategorisinde mücadele etmesi açısından da dikkat çekti.
Henüz 15 yaşında olan Turgut, kendisinden daha büyük yaş grubundaki sporcuların yer aldığı U17 kategorisinde Türkiye adına mindere çıktı ve şampiyonayı ikinci sırada tamamladı.
MİLLİ TAKIM KADROSUNA İKİ TÜRKİYE İKİNCİLİĞİYLE GİRMİŞTİ
Kübra Selin Turgut'un Balkan Şampiyonası'na uzanan milli takım sürecinde 2026 yılında elde ettiği dereceler önemli rol oynadı.
Genç sporcu, U17 Yeşilay Türkiye Kupası'nda 43 kilogram kategorisinde Türkiye ikincisi olurken, Malatya'da düzenlenen Uluslararası Grekoromen ve Kadınlar Serbest Güreş Şampiyonası'nda da aynı sıklette Türkiye ikinciliği elde etti. Bu sonuçların ardından U17 Güreş Milli Takımı kadrosuna seçildi.
ÜÇ YILLIK ÇALIŞMANIN ARDINDAN MİLLİ FORMAYA UZANDI
Kübra Selin Turgut'un başarısında uzun süredir devam eden düzenli antrenman süreci de önemli bir yer tutuyor.
Genç sporcu, antrenörü Mehmet Bay eşliğinde yaklaşık üç yıldır disiplinli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Besni Gençlik Spor Kulübü bünyesinde gerçekleştirilen antrenmanlarla farklı yaş kategorilerinde müsabakalara hazırlanan Turgut, 2026 yılında aldığı derecelerle milli takım seviyesine yükseldi.
Daha önceki organizasyonlarda da Turgut'un antrenör Mehmet Bay gözetiminde mücadele ettiği ve Türkiye dereceleri elde ettiği kayıtlara yansıdı.
BALKAN ŞAMPİYONASI MİLLİ KARİYERİNDE YENİ BİR ADIM OLDU
Kübra Selin Turgut için Hırvatistan'daki Balkan Şampiyonası, ay-yıldızlı forma altında çıktığı ilk önemli uluslararası sınavlardan biri oldu.
Türkiye Güreş Federasyonunun programına göre Koprivnica'daki şampiyona U15, U17 ve U20 yaş gruplarını kapsıyor. Turgut'un U17 kategorisinde Türkiye'yi temsil ederek ikinci olması, milli takım kariyerinin uluslararası düzeydeki ilk önemli derecelerinden biri olarak kayda geçti.
BESNİ'DE GÜREŞE YATIRIMIN KARŞILIĞI KÜRSÜYE YANSIYOR
Kübra Selin Turgut'un başarısı, Besni'de son dönemde güreş branşında elde edilen derecelerin devamı niteliğinde.
Besni Gençlik Spor Kulübü sporcuları, 28-30 Ağustos'ta Malatya'da düzenlenen uluslararası şampiyonada toplam 6 madalya kazanmış, Kübra Selin Turgut da U15 42 kilogram kategorisinde ikinci olmuştu.
Turgut'un ardından milli takım seviyesine yükselmesi ve Balkan Şampiyonası'nda kürsüye çıkması, ilçedeki genç sporcuların ulusal ve uluslararası organizasyonlara uzanan gelişim sürecinin yeni bir örneği oldu.
METEHAN ADIGÜZEL: “KÜBRA’NIN BAŞARISI BİZİ GURURLANDIRDI”
“Kübra Selin Turgut’un elde ettiği Balkan ikinciliği bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Henüz 15 yaşında olmasına rağmen U17 kategorisinde mücadele ederek uluslararası bir şampiyonada derece elde etmesi, sporcumuzun potansiyelini ortaya koyuyor. Bu başarının arkasında düzenli çalışma, disiplin, aile desteği ve antrenörümüz Mehmet Bay’ın emeği bulunuyor. Kübra’nın önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz. Besni’den milli takıma uzanan bu başarı hikâyesinin diğer genç sporcularımıza da örnek olmasını diliyoruz.”
MEHMET BAY: “ÜÇ YILLIK EMEĞİN KARŞILIĞINI KÜRSÜDE ALDI”
“Kübra ile yaklaşık üç yıldır disiplinli ve programlı bir çalışma yürütüyoruz. Antrenmanlarda gösterdiği azim ve mücadele, bugün geldiğimiz noktada önemli bir rol oynadı. Balkan Şampiyonası’nda U17 kategorisinde mücadele ederek ikinci olması bizim için çok değerli. Daha yolun başında olan bir sporcumuz. Bu başarının onun motivasyonunu daha da artıracağına inanıyorum. Bundan sonraki süreçte eksiklerimizi tamamlayarak daha büyük organizasyonlarda ülkemizi ve Besni’yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya devam edeceğiz.”
HEDEF YENİ ULUSLARARASI DERECELER
Balkan Şampiyonası'nda elde ettiği ikincilikle uluslararası arenada önemli bir deneyim kazanan Kübra Selin Turgut'un önünde yeni şampiyonalar bulunuyor. Hedef Olimpiyatlar olarak belirlendi.
15 yaşındaki milli güreşçinin U17 yaş kategorisinde önümüzdeki dönemde Türkiye'yi temsil etmeye devam etmesi beklenirken, Koprivnica'daki Balkan ikinciliği genç sporcunun kariyerindeki önemli derecelerden biri olarak kayıtlara geçti.

#Kü
#kübraSelinTurgut #Besni #BesniGençlikSporKulübü #Güreş #BalkanŞampiyonası #BalkanGüreşŞampiyonası #U17Güreş #MilliGüreşçi #GüreşMilliTakımı #Koprivnica #Hırvatistan #Adıyaman #MehmetBay #MetehanAdıgüzel #Spor #BesniGüncel
Next




