BESNİ MÜFTÜSÜ SABRİ ERÇEK’TEN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MESAJI

BESNİ GÜNCEL - Besni İlçe Müftüsü Sabri Erçek, 1-7 Ekim tarihleri arasında idrak edilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bu yıl “Cami ve Sosyal Hayat” temasıyla gerçekleştirilen hafta kapsamında mesajında camilerin yalnızca ibadet mekânları olmadığını belirten Erçek, camilerin birlik, beraberlik, kardeşlik, ilim ve dayanışmanın merkezleri olduğunu ifade etti.

CAMİLER ASR-I SAADET’TEN GÜNÜMÜZE UZANAN BİR MİRAS

Camilerin, Asr-ı Saadet döneminde Mescid-i Nebevî ile başlayan köklü bir geleneğin günümüzdeki temsilcileri olduğunu belirten Erçek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) döneminde camilerin toplum hayatında çok yönlü bir görev üstlendiğine dikkat çekti.

Erçek, o dönemde camilerin yalnızca ibadet edilen yerler olmadığını; ilmin öğrenildiği bir okul, kimsesizlerin sığındığı bir mekân, toplumsal meselelerin ele alındığı bir meclis ve sosyal hayatın merkezi olarak hizmet verdiğini ifade etti.

CAMİLER ŞEHİRLERİN VE MEDENİYETİN KALBİNDE YER ALDI

Mesajında ecdadın da bu nebevî mirası devralarak şehirlerin oluşumunda camileri merkeze aldığını belirten Erçek, camilerin tarih boyunca yalnızca dini hayatın değil, sosyal ve kültürel hayatın da önemli unsurlarından biri olduğunu vurguladı.

Camilerin toplum içerisindeki birleştirici rolüne işaret eden Erçek, bu mekânların insanların aynı safta buluştuğu, birlik ve beraberliğin güçlendiği önemli merkezler olduğunu kaydetti.

“CAMİLERİMİZ SOSYAL HAYATIN DA KALBİDİR”

Besni İlçe Müftüsü Sabri Erçek, mesajında camilerin yalnızca secde edilen ibadetgâhlar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek, camilerin birlik, beraberlik ve kardeşliğin pekiştiği sosyal hayatın da kalbi olduğunu ifade etti.

Erçek, “Cami ve Sosyal Hayat” temasıyla gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın camilerin toplum hayatındaki yerinin yeniden hatırlanmasına vesile olmasını temenni etti.

DİN GÖREVLİLERİNE TEŞEKKÜR

Mesajında din görevlilerinin hizmetlerine de özel olarak değinen Erçek, mihrapta, kürsüde, minberde ve Kur’an kurslarında görev yapan din görevlilerinin önemli bir sorumluluk üstlendiğini belirtti.

Erçek, büyük bir fedakârlık, sevgi ve rehberlik anlayışıyla hizmet veren tüm din görevlilerinin haftasını kutlayarak çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diledi.

HAYATINI KAYBEDENLERİ RAHMETLE ANDI

Besni İlçe Müftüsü Sabri Erçek, mesajının sonunda geçmişte görev yapmış ve hayatını kaybetmiş din görevlileri ile cami cemaati ve hayırseverleri de unutmadı.

Erçek, ebediyete göç eden din görevlilerine, cami cemaatine ve hayırseverlere Allah’tan rahmet diledi. Görevi başında bulunan din görevlilerine başarı ve kolaylık temennisinde bulunan Erçek, emekli din görevlileri ile mevcut cami cemaatine de sağlık ve afiyet dileklerini iletti.

Erçek, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın toplumda cami bilincinin, kardeşlik duygusunun ve dayanışmanın güçlenmesine vesile olması temennisinde bulundu.

#Besni #BesniMüftülüğü #SabriErçek #CamilerVeDinGörevlileriHaftası #CamiVeSosyalHayat #Camiler #DinGörevlileri #Cami #Mescid_iNebevî #İslam #Kardeşlik #BirlikVeBeraberlik #Dayanışma #Kur’anKursları #DinGörevlileriHaftası #BesniGüncel

Besni’de İlçe Milli Eğitim Müdüründen Okul Ziyareti
Besni’de İlçe Milli Eğitim Müdüründen Okul Ziyareti
İçeriği Görüntüle

Muhabir: Haber Merkezi