Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı ARSLAN'dan Barış Sürecine Destek Mesajı
Besni Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Haci ARSLAN, Türkiye'nin PKK terör örgütüyle yürüttüğü barış sürecine dair önemli bir açıklama yaptı. Türkiye'nin yarım asırdır en büyük sorunlarından biri olan terörün sona ermesi adına atılan adımı tarihi olarak nitelendiren Başkan, "Artık gençlerin ölmediği, annelerin ağlamadığı bir gelecek var önümüzde. Terörsüz ve demokratik bir Türkiye, hepimizin ortak ihtiyacıdır," ifadelerini kullandı.
Kürt kökenli olduğunu ve 22 yıldır Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) saflarında siyaset yaptığını belirten Başkan, Besni’de yaklaşık sekiz sivil toplum kuruluşunda da aktif görevler üstlendiğini dile getirdi. Kendi ailesinden birçok kişinin Emniyet Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yaptığını da vurgulayan Başkan, barış sürecinin sekteye uğramaması gerektiğinin altını çizdi.
“Ben bu saatten sonra ‘barış’ kelimesinin sadece sözde değil, yaşamın her alanında hissedilmesini temenni ediyorum. Barışta herkes kazanır. Barışın kaybedeni, savaşın kazananı olmaz. Bu sürecin başarıya ulaşması, yalnızca Türkiye için değil, tüm bölge için büyük bir kazanım olacaktır,” dedi.
PKK’nın silah bırakma sürecinde ilk adımı attığını ve bunun memnuniyet verici bir gelişme olduğunu belirten Başkan, “Terör örgütünün varlığına son verme yönünde alınan bu kararın uygulamaya geçmesini olumlu karşılıyorum. Bu adımın kalıcı barış ve huzurun sağlanmasına vesile olmasını diliyorum. Analar, çocuklar ağlamasın,” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.