BESNİ GÜNCEL (AA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasalarda yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bakan Şimşek, yaşananların sınırlı sayıdaki fonda görülen kredi ve likidite probleminden kaynaklandığını belirterek, genele yayılmış sistemik bir risk bulunmadığını ve borsa ile piyasalarda yapısal sorun olmadığını ifade etti.
“GÜÇLÜ TEDBİRLER DEVREYE ALINDI”
Şimşek, sınırlı sayıdaki fondaki riskin piyasanın geneline yayılmaması için güçlü tedbirlerin devreye alındığını belirterek, mevcut aşamada alınan tedbirlerin yeterli olduğunu söyledi.
Bakan Şimşek, “Gerekeni yaptık sorunlu alanı karantinaya aldık, tasfiye süreci yapılacak, piyasada güven devam ediyor, piyasanın yüzde 90'ında zaten sorun yoktu” ifadelerini kullandı.
Şimşek ayrıca, Türkiye’de 2 bin 38 fon bulunduğunu ve gündemdeki sorunun 131 fonla ilgili olduğunu açıkladı.
#MehmetŞimşek #Borsa #Piyasalar #Ekonomi #Fon #Likidite #HazineVeMaliye
#BesniGüncel #MehmetŞimşek #Ekonomi
Next




