Kozluk'ta Alzheimer Farkındalık Standı Kuruldu
Kozluk'ta Alzheimer Farkındalık Standı Kuruldu
İçeriği Görüntüle

MARDİN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, 'Bu toprakların bereketini, birikimini, potansiyelini, kültürünü, tarihini, tarımını ve bu topraklarda yetişen gençlerimizin, kadınlarımızın gücünü ve hayallerini inşallah bu bölgenin, bu coğrafyanın kalkınması ve üretimi için sarf edeceğiz.' dedi.

Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında Mardin'de temaslarını sürdüren Uygur, Kızıltepe ilçesinde bir otelde düzenlenen 'Bir Sofrada Mezopotamya' programında, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Programda konuşan Uygur, Türkiye Yüzyılı Buluşmaları çerçevesinde geldikleri Mardin'de, tüm ilçelerde milletvekilleri, MKYK üyeleri ve teşkilat mensuplarının vatandaşlarla bir araya gelerek hasbihal ettiklerini söyledi.

Siyasetin merkezinde her zaman milletin yer aldığını belirten Uygur, AK Parti'nin milletin içinden doğan bir siyasi hareket olduğunu, 25 yıllık birikim ve müktesebatının da milletin beklenti ve talepleri doğrultusunda şekillendiğini kaydetti.

İnanç ve örfün temelinde yer alan istişare kültürünü önemsediklerini aktaran Uygur, bu kapsamda birçok ilde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluştuklarını, görüş ve önerilerini dinlediklerini anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmaya değinen Uygur, dünyanın gündeminde olan bütün hassas meselelerde güçlü ve net duruşunu gösterdiğini dile getirdi.

Farklı inanç ve kültürlere ev sahipliği yapan Mardin'in, farklılıklarla bir arada yaşama iradesinin en güzel şekilde hayat bulduğu şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Uygur, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Farklılıklarımızla, kardeşliğimizle bin yıllık o güçlü kardeşliğimizi daha da güçlendirecek, birbirimize daha da kenetleyecek bir sürecin başlangıcına, önemli bir merhaleye, bir noktaya geldik. Kararlılıkla bir adım attık. Sayın Cumhurbaşkanımızın o güçlü dünya liderliği, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin o güçlü duruşu ve milletimizin her bir ferdinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yansıyan güçlü iradesiyle, 467 gibi güçlü bir çoğunluk ve büyük bir uzlaşıyla artık bu topraklarda enerjimizin büyük bölümünü sarf ettiğimiz terör meselesini inşallah geride bırakacağız. Bu toprakların bereketini, birikimini, potansiyelini, kültürünü, tarihini, tarımını ve bu topraklarda yetişen gençlerimizin, kadınlarımızın gücünü ve hayallerini inşallah bu bölgenin, bu coğrafyanın kalkınması ve üretimi için sarf edeceğiz.'

Türkiye Yüzyılı hedeflerine doğru daha güçlü bir iradeyle, birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik içerisinde ilerleyeceklerinin altını çizen Uygur, 'Allah'ın izniyle Türkiye Yüzyılı'nı huzurun yüzyılı yapacağız. Bu doğrultuda da milletimizin değerlerinden ve niteliklerinden taviz vermeden, şehitlerimizin ve gazilerimizin hassasiyetlerine halel getirmeden, inşallah bu coğrafyada daha güçlü bir kardeşlikle ilerleyeceğiz. Güçlü devlet ve millet tasavvuruyla Türkiye'yi Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bir istikrar adası, bir güvenli liman yapmaya, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz.' dedi.

AK Parti Mardin milletvekilleri Faruk Kılıç ve Muhammed Adak ile AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Uncu da birer konuşma yaptı.

Programa, AK Parti MKYK Üyesi Fahrettin Yahşi, AK Parti İl Koordinatörü Yusuf Coşkun, Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ve davetliler katıldı.

#BesniGüncel #AKParti #Mardin

Kaynak: AA