MEB'den Okullarda Son Hafta Etkinlikleri
MEB'den Okullarda Son Hafta Etkinlikleri
İçeriği Görüntüle

BESNİ GÜNCEL - Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelindeki tüm okullarda "Dönem Sonu Kültür, Sanat ve Spor Faaliyetleri Haftası" etkinlikleri başladı. Öğrencilerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif gelişimlerini desteklemek amacıyla düzenlenen etkinliklerde, eğlenerek öğrenme anlayışı ön plana çıkarılıyor.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Vurgusu

Etkinlikler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin "erdem-değer-eylem" anlayışı doğrultusunda hazırlanırken, öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel yönlerinin de gelişmesine katkı sunuyor. Hafta boyunca gerçekleştirilecek uygulamalarla öğrenciler öğrenirken aynı zamanda üretme, keşfetme ve birlikte çalışma becerilerini geliştirme fırsatı buluyor.

Günün Örnek Etkinlikleri

Faaliyet haftasının ilk gününde Adıyaman'da üç farklı okulda örnek etkinlikler gerçekleştirildi.

Öğretmenim İlkokulu'nda saat 09.00-10.00 arasında "Harezmi: Hayatın İçinden Öğrenme Öğretme" etkinliği düzenlenirken, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde 11.00-12.30 saatleri arasında bilgi yarışması gerçekleştirildi.

Yiğit Ali Çavuş Anadolu Lisesi'nde ise 13.30-15.00 saatleri arasında "Dilimizin Zenginlikleri" etkinliğiyle öğrenciler Türkçenin zengin mirasını keşfetme imkânı buldu.

Etkinlikler Hafta Boyunca Sürecek

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür, sanat ve spor faaliyetlerinden öne çıkan anların gün içerisinde sosyal medya hesaplarından paylaşılacağını belirterek tüm öğrencilerin etkinliklere aktif katılım sağlamasının önemine dikkat çekti.

#BesniGüncel #AdıyamanEğitim #OkulEtkinlikleri

Muhabir: Haber Merkezi