10-11 Ekim 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek Adıyaman Barosu 36. Olağan Genel Kurulu öncesinde başkan adaylarından biri ve çalışma ekibi belli oldu. Av. Ömer Faruk Şan başkan adaylığını açıklarken, yönetim, disiplin, denetleme ve TBB delegeliği için aday listesi de kamuoyuyla paylaşıldı.
BESNİ GÜNCEL - Adıyaman Barosu’nda 10-11 Ekim 2026 tarihlerinde yapılması planlanan 36. Olağan Genel Kurul öncesinde seçim hareketliliği başladı. Başkan adaylığını açıklayan Av. Ömer Faruk Şan, “Birlikte Yönetim, Güçlü Baro” ve #Yanyana sloganıyla çalışma arkadaşlarıyla birlikte yola çıktı.
Adıyaman Barosu’nun 2024 yılında gerçekleştirilen 35. Olağan Genel Kurulu’nda Av. Bilal Doğan başkanlığa seçilmiştii. Şan ise mevcut baro yönetiminde başkan yardımcılığı görevinde bulunmuş, 2026 yılında deprem sonrası hukuki süreçlere ilişkin açıklamalarıyla da gündeme gelmişti.
BAŞKAN ADAYI AV. ÖMER FARUK ŞAN

Adıyaman Barosu Başkanlığı için Av. Ömer Faruk Şan yer alıyor.
Şan’ın adaylık çalışmasının ana mesajı “Birlikte Yönetim, Güçlü Baro” olarak açıklanırken, ekip tarafından #Yanyana sloganı kullanılıyor.
Adaylık duyurusunda, 10-11 Ekim 2026 tarihlerinde yapılacak genel kurulda Şan ve çalışma arkadaşlarına destek çağrısı yapıldı.
YÖNETİM KURULU ADAYLARI
Av. Ömer Faruk Şan’ın başkan adayı olduğu listede yönetim kurulu için şu isimler yer alıyor:
- Av. İrfan Vurucu
- Av. Hakan Varan
- Av. Mustafa Demiral
- Av. Ahmet Gündüz
- Av. Şilan Turhan
- Av. Mustafa Karatekin
- Av. Sedat Göksu
- Av. Gülsen Taner
- Av. Ömer Faruk Toprak
- Av. Müslüm Doğan
DİSİPLİN KURULU ADAYLARI
Disiplin Kurulu adayları ise şöyle:
- Av. Ahmet Gepek
- Av. Özge Önge Yumuşak
- Av. Zelal Özel Kılınç
- Av. Volkan Durdu
- Av. İlknur Arven Öztunç
DENETLEME KURULU ADAYLARI
Denetleme Kurulu için aday gösterilen isimler:
- Av. Fatma Şeyma Nur İşitmen
- Av. Ayşenur Altuntaş Çalış
- Av. Zeynal Abidin Şahin
TBB DELEGE ADAYLARI
Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegeliği için listede:
- Av. Bilal Doğan
- Av. Ayhan Tutdere
- Av. Mahmut Bakır
isimleri bulunuyor.
BARODA SEÇİM HAZIRLIĞI
Adıyaman Barosu’nun 36. Olağan Genel Kurulu, kentteki avukatların mesleki temsil ve yönetim tercihlerini belirlemesi açısından önem taşıyor. Seçim sürecinde başkanlık yarışının yanı sıra yönetim, disiplin, denetleme kurulları ve TBB delegelikleri için yapılacak tercihler de baronun önümüzdeki dönem çalışmalarında belirleyici olacak.
Adıyaman Barosu’nun resmi internet sitesinde 2026-2027 adli yılının açılışına ilişkin duyuru da yer alırken, baro güncel olarak meslektaşların hakları, adalet ve hukuk güvenliği konularındaki çalışmalarını sürdürüyor.
“YANYANA” MESAJIYLA DESTEK ÇAĞRISI
Av. Ömer Faruk Şan ve çalışma arkadaşlarının oluşturduğu liste, seçim kampanyasının temel mesajını “Birlikte Yönetim, Güçlü Baro” ifadesiyle ortaya koyuyor.
Aday ekibi, 10-11 Ekim’de gerçekleştirilecek genel kurulda meslektaşlarının desteğini beklediklerini belirterek, “Yanyana” mesajıyla birlik ve ortak yönetim vurgusu yaptı.
Adıyaman Barosu 36. Olağan Genel Kurulu’nda seçim yarışına ilişkin diğer aday listelerinin açıklanmasıyla birlikte barodaki seçim atmosferinin daha da hareketlenmesi bekleniyor.
#Adıyaman #AdıyamanBarosu #BaroSeçimleri #ÖmerFarukŞan #36OlağanGenelKurul #Avukat #Hukuk #Adalet #Yanyana #BirlikteYönetim #GüçlüBaro #BESNİGÜNCEL
Next




