Bakan Gürlek: Gülistan Doku dosyasında 15 tutuklama
Bakan Gürlek: Gülistan Doku dosyasında 15 tutuklama
İçeriği Görüntüle

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Şubat 2026’da Şenlikköy Mahallesi’nde meydana gelen hırsızlık olayına ilişkin yürütülen soruşturmada önemli gelişmeler yaşandığını açıkladı.

Müşteki B.D.’nin park halindeki aracından yüklü miktarda nakit para çalındığını bildirmesi üzerine başlatılan çalışmalarda, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat birimlerinin ortak operasyonu ile 14 Şubat’ta İstanbul, Antalya ve Kocaeli’nde eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Operasyonlarda 11 şüpheli yakalanırken, adreslerde yapılan aramalarda 1.599.000 ABD doları, 23 bin 200 TL, çok sayıda hap, 1 kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız tabanca ve 43 fişek ele geçirildi. Soruşturmanın devamında 17 Şubat’ta düzenlenen ikinci operasyonda ise paketlenmiş 100 bin ABD dolarına daha el konuldu.

Şüphelilerin organize şekilde hareket ettikleri, sahte plaka kullandıkları ve delilleri karartmaya çalıştıkları belirlendi. Adliyeye sevk edilen 8 şüpheli ile 1 çocuk tutuklanırken, 2 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Firari 6 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Resim

Muhabir: Haber Merkezi