Ziyarette, Ak Parti İlçe Başkanı İsmail Sümer, Ak Parti Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Öztürk, Haci Arslan, Emin Soydan Doğru, Salih Çakır ve Murat Güner hazır bulundular. 

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan İsmail Sümer şu ifadelere yer verdi, “Göreve geldiğimiz günden buyana ilçemizin sorunlarını tespit ederek bir bir çözümleme gayreti içerisindeyiz. Özellikle ilçemizde büyük bir sorun haline gelen yollarımızla ilgili bir takım girişim ve ziyaretlerde bulunmuştuk.

Geçtiğimiz hafta sonu ise ilimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na sorunlarımızı iletmiştik. Sayın Bakanımızın talimatları sonrası Karayolları Elazığ 8.Bolge Müdür Yardımcısı Ramazan Sis ve teknik ekibi Besni’ye geldi. İlçemizdeki sorunlu olan yollarda teknik bir gezi yaptık. Trafik açısından tehlike arz eden kaza kara noktası olarak tabir edilen muhtelif noktaları gezerek, yollarda yapılacak düzeltmelerle ilgili görüş alışverişinde bulunduk. 

Özellikle, 32 köy, 24 mezra ve 2 beldenin bağlantı yolu olan Besni-Üçgöz-Beşyol, Sarıyaprak-Suvarlı, Tetirli-A.Söğütlü-Çakırhöyük, Besni Viyadüğü, Besni-Gölbaşı, Besni-Adıyaman yolu 1 km’lik kalan yol yapımının bitirilmesi, Karagüveç köyü kavşak bağlantısının yapılması ve Köseceli Merkeze kavşak yapılması konusunda taleplerimizi tekrardan ilettik.

İlçemizin bu önemli sorununa göstermiş oldukları ilgi alaka nedeniyle, Başta Sayın Bakanımız Adil Karaismailoğlu olmak üzere GMDK Başkanımız Sayın Ahmet Aydın ve Adıyaman Milletvekillerimize, Karayolları Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na Karayolları 8. Böge Müdürümüz Sayın Ökkeş Ceylan’a   ve bugün burada incelemelerde bulunan, Karayolları Elazığ 8.Bolge Müdür Yardımcısı Ramazan Sis ve teknik ekibine, Adıyaman Karayolları 87. Şube Şefi Emrullah Metin’e  teşekkür ediyorum, “dedi.

Karayolları Elazığ 8.Bolge Müdür Yardımcısı Ramazan Sis ise, sorunlu olan bölgelerdeki incelemelerde bulunduk. Tespit edilen noktaların koordinatları alındı ve teknik çalışmalara en kısa sürede başlayacaklarını dile getirdi.