Adıyaman’ın Kahta ilçesinde rehber öğretmenler koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. 
Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Rehber Öğretmenler Koordinasyon Toplantısına Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen ile ilçede görev yapan rehber öğretmenleri katıldı.
Toplantı, Kahta ilçesinde yürütülen rehberlik eğitim hizmetlerinin etkinliğini artırmak, rehber öğretmenler arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla düzenlendi.
Yapılan en büyük hizmetin çocuklara yapılan hizmet olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, çocuklara verilecek en büyük eğitimin ise kitap okuma sevgisini kazandırmak olduğunu söyledi.
Her ailenin mutlaka bir kitap okuma saati olması gerektiğini söyleyen Tünçmen, “Bütün çocuklarımıza mutlaka haftalık çalışma programı düzenlemenizi istiyoruz. Kitap okumak çok önemlidir. Birçok okulumuzun da kitap okuma konusunda çalışmaları var. Bütün okullarımızdaki öğrencilerimizin en az 30 sayfa kitap okuması lazım. Velilerimizi de bu sürece katmamız lazım. Her ailenin bir kitap okuma saati olmalı. Bu saatte velilerimiz, öğrencilerimizle birlikte kitap okumalı. Eğer velilerimizi sürece katmazsak bir yönü eksik kalacak. Çocukların geleceğine yönelik konularda velilerimizle fikir alış verişi yapabiliyorsunuz. Çocukların okul dışındaki yaşamlarını da bizim bir şekilde organize edip programlamamız lazım. Bunu da veli üzerinden yapacağız. Velilerimizi sürece katacağız. Maalesef dizi gençliği yetişiyor. Televizyon başında 4-5 saat geçiren öğrencilerimiz, çocuklarımız var. Yine aynı şekilde öğrencilerimiz, kitle iletişim araçları üzerinde uzun zaman geçirmekte. Bunu bir şekilde azaltmamız lazım. Çocuklarımızı bu araçlardan uzak tutup kitap okumaya teşvik etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Rehber öğretmenlerinin sorumluluklarına dikkat çeken Kahta ilçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise, “Bütün öğretmenlerimiz çok kıymetlidir. Ama rehber öğretmenlerimizin çok ayrı bir yeri bulunmaktadır. Cumhuriyetin kurulmasıyla beraber Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk topladığı cemiyet eğitim cemiyetidir. Burada cumhuriyeti bizler kurduk ama yükseltecek olan, ilerletecek olan sizlersiniz demiştir. Bu konuda eğitim camiasına büyük sorumluklar düşmekte. Omuzlarınızda ağır bir yük bulunuyor. İnşallah bu sorumluluğun ve yükü bilincinde hareket ederiz” şeklinde konuştu.
Toplantı rehber öğretmenlerin soru ve görüşlerini belirtmesiyle sona erdi. adıyaman cihan haber