Proje kapsamında, öğrenci velileri okudukları kitaplarla 50 soruluk bir sınava tabi tutulacak ve yapılacak yarışma sonucunda ilk 3’e giren velilere ödülleri verilecek.

Halide Edip Anaokulunda düzenlenen kitap ve kandil simidi dağıtım programına Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Çoban, Anaokulu Müdürü, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Programda öğrenci velilerine kitapları tek tek dağıtan Vali Mahmut Demirtaş, “Bu proje ile amacımız, bilinçli ve kültürlü veliler yetiştirmek ve velilerimiz için kitap okumayı zevkli hale getirmektir. Dağıtımını yapacağımız kitapların çoğu edebiyat, kültür, sanat, bilimsel ve dini muhteviyat içeren kitaplardan oluşmaktadır. Şu anda il merkezinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 6623 velimiz gönüllü olarak bu projeye katılmıştır. Nisan ayı içerisinde kitaplar okunduktan sonra velilerimiz okul müdürlüklerince hazırlanan 50 soruluk bir sınava tabi tutularak yarışma sonucunda ilk 3’e giren velilerimiz ödüllendirilecektir. Ayrıca Haziran ayında yapılacak törende bir yazarımızın velilere vereceği seminer çerçevesinde en çok kitap okuma etkinliğine katılan okullarımız ve velilerine ödüller verilecektir”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mahmut Demirtaş, Halide Edip Anaokulu öğrenci velilerine kitapları dağıttı.