Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği ile Kızılay birlikte kan bağışı kampanyası başlatıldı. 
Demokrasi Parkı’nda bulunan Kızılay çadırında muhtarlar kan bağışında bulundu. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş ve muhtarlar kan verdi. Kan bağışı kampanyasına Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’da destek verdi.
Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Kızılay’ın çok büyük hizmetleri olduğunu belirterek, “Türkiye’de Kızılay’ın yaptığı hizmetler çok büyüktür ama Kızılay’ın Adıyaman Şubesi Türkiye’nin en faal şubelerinden birisidir. Çok yoğun çalışma yapıyorlar. Yaz kış burada kan topluyorlar. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Muhtarlarımız duyarlılık göstererek burada kan veriyorlar. Hem muhtarlarımızı hem de Kızılay’ı kutluyorum. Adıyaman’ımızdaki örnek davranış inşallah tüm Türkiye’ye yayılır ve kan bulma sıkıntısı yaşanmaz. Gönüllü olarak destek veren tüm fedakar muhtarlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Geylani Taş, muhtarlar olarak kan bağışında bulunduklarını belirterek, “Kızılay kan bağışına muhtarlar olarak destek vermek istedik. Amacımız Türkiye’de kan ihtiyacının olduğu insanların ihtiyacına cevap verebilmek. Kan verip, Güneydoğuda ki gazilerimiz için, Bayırbuçak Türkmenleri’ne kan bağışında bulunuyoruz. Lütfen duyarlı olalım. Belediye başkanımıza aramızda oldukları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Kızılay Adıyaman Şube Başkanı Bekir Uyanık ise, kan bağışı kampanyasında Adıyaman’ın nüfusuna göre ilk 3 sırada yer aldığını belirterek, “Adıyaman halkının gösterdiği ilgi takdire şayan bir olaydır. İlimizde Belediye Başkanlığımız bize her konuda destek veriyor. Muhtarlarımızın bu duyarlılığından dolayı kendisine ve tüm muhtarlara teşekkür ediyorum. Muhtarlar toplum liderlerimizin temel taşlarından birisidir. Muhtarlar toplumun güvendiği, kişilerdir” ifadelerini kullandı.


Adıyaman Cihan Haber