Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan motosiklet uygulamaları vatandaşlar tarafından takdirle karşılanırken uygulamada birçok motosiklet yakalandı. 
Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne ekipleri tarafından şehrin birçok farklı noktalarında motosiklet uygulaması gerçekleştirildi.
Yapılan uygulamalar kapsamında abartılı egzoz, plakasız, tescilsiz ve sigortası bulunmayan motosikletlere cezai işlem uygulanırken kaskı bulunmayan sürücüler ise kask takmaları konusunda önemle uyarıldı. Günlük 4 saat belirli bölgelerde yapılacak olan motosiklet uygulamalarında ilk bir hafta kask konusunda sürücülerin uyarılacağı 1 hafta sonra ise kask kullanmayan sürücülere cezai işlemlerin yapılacağı belirtildi. Kask kullanmama cezasının 92 TL olduğu öğrenilirken uygulamaların aralıksız bir şekilde devam edeceği vurgulandı.
Aynı zamanda uygulamalara takılarak sigortası, plakası ve tescili olmayan motosikletlere cezai işlem uygulaması gerçekleştirilerek çekiciyle oto parka çekildi.  adıyaman cihan haber