İlçe Müftülüğünde yapılan protokol imza törenine Besni İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, Besni İlçe Müftüsü Hanifi Damar, Besni İstiklal Anaokulu Müdiresi Sevil Göğüş, Ümmü Tuğsuz Anaokulu Müdiresi Zeynep Söylemez, M.Sadık Paccı Anaokulu Müdürü Bekir Söylemez ve Şamabayat Anaokulu Müdürü İsa Kartal katıldı.
İmzalanan protokol ile ilgili açıklama yapan Neşet Yazar; “Bu anlamlı protokol ile amacımız Dini ve ahlaki eğitimin 4-6 yaş grubundaki çocukların şahsiyet oluşumunda sosyal ve kültürel kimlik gelişimindeki etkisi çocuğun bu dönemde ahlak ve inanç muhtevalı eğitimini ihtiyaç haline getirmektedir. Çocuğun dini nitelikli bilgi ve merakının gelişi güzel bir şekilde cevaplandırılması veya cevapsız bırakılması ileriki yaşlarda din ile alakalı bir takım olumsuz düşünce ve davranışların oluşmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla çocukların ihtiyacı olan dini eğitiminin hedef kitlenin temel özellikleri göz önünde bulundurularak pedagojik ilkeler çerçevesinde verilmesi gerekmektedir. Bu protokolle 4-6 yaş Okul Öncesi öğrencilerimizin gelişim özellikleri ile eğitimlerinde, değerlerimiz ve dini eğitimleri amaçlanmaktadır. Ayrıca, bu protokol ile 4-6 yaş Okul Öncesi öğrencilerimizin manevi ve kültürel gelişmeleri hedeflenmektedir.
Bu kıymetli amaçları gerçekleştirmek üzere bu projede emeği geçen ve geçecek olan İlçe Müftümüz Hanifi Damar’a Müstakil Anaokulu Müdürlerimize ve görev alacak öğretmenlerime teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.