Geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın Adıyaman’ı ziyaretinde müjdesini verdiği Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için yer arayışları başladı.

  Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Daştan ve milli emlak müdürü ile birlikte kurulması planlanan Mermer İhtisas OSB için Adıyaman’ın değişik bölgelerinde bulunan hazineye ait arazilerde incelemelerde bulundu.

  Mermer İhtisas OSB’nin kurulmasıyla Adıyaman’a ciddi bir istihdam ve ekonomik canlılık geleceğini vurgulayan Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, “Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Fikri Işık, ilimizde Mermer İhtisas OSB kurulacağı müjdesini verdi. Sayın bakanımızın verdiği müjde sonrası bizlerde ihtisas OSB için arazi arayışlarına başladık. İl merkezinde 3-4 ayrı bölgede yer arayışlarımız sürüyor.

  Zengin mermer rezervlerine sahip Adıyaman’da çıkarılan mermerin büyük bir kısmı, il genelinde yeterli sanayi tesisi olmadığı için işlenmeden bloklar halinde pazarlanmaktadır. Bununda doğrudan Adıyaman’a bir katkısı bulunmamaktadır. Mermer İhtisas OSB’nin kurulmasıyla birlikte kendi değerimiz olan mermeri Adıyaman’da işleyerek yurt dışına ihraç etmiş olacağız. Buda doğrudan ilimizin ekonomisini ve istihdam alanlarını etkileyecektir.

  Mermer İhtisas OSB’nin yoğun bir talep göreceğini ve bu talebin il dışında birçok yatırımcıyı da ilimize çekeceği aşikardır. Adıyaman’ın gelecek yıllarına damga vuracak Mermer İhtisas OSB’nin hayata geçirilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Adıyaman Cihan Haber