Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu; "Besni'de fakülte inşaatında yaşanan süreci size hatırlatırım. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak Besni neden il olmasın? Olmaması için neden ne olabilir ki?"

Besni Eğitim Vakfı (BEV) İstanbul'da bulunan Besnili derneklerle istişare toplantısı düzenledi.
BEV Binasında gerçekleştirilen toplantıya İzmir Besnililer Derneği Başkanı Veysel Önder'in yanı sıra İstanbul'da bulunan Besnili derneklerin başkan ve yöneticileri katıldı.
BEV BAŞKANI HASAN DOĞAN; "DERNEKLERLE GÜÇ BİRLİĞİ NASIL YAPILABİLİRİN ÜSTÜNDE DURULMASI GEREKİR"
Toplantının açılış konuşmasını yapan BEV Başkanı Hasan Doğan, derneklerle güç birliği nasıl yapılabilirin üstünde durulması gerektiğini belirterek, her ay veya 3 ayda bir farklı derneklerde birlik ve beraberliğin oluşması için istişare toplantılarının yapılması gerektiğini söyledi.
KOPUKLUKLARIN GİDERİLMESİ İÇİN BİRLİK VE BERABERLİK ŞART
Doğan'dan sonra söz alan Esenler Besnililer Derneği Başkanı Mustafa Kuş ve Aşağıçöplülüler Besnililer Derneği Başkanı Mustafa Salık, kendi derneklerinin faaliyetlerini anlatırken, dernekler arası kopuklukların olduğunu ve bunların giderilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini söylediler.
ÖNDER; "DERNEKLERİMİZ MAALESEF BEV'İ DESTEKLEMİYOR"
BEV kurucularından İzmir Besnililer Derneği Başkanı Veysel Önder ise, Besni Eğitim Vakfı'nın çalışmalarının gurur verici olduğunu ifade ederek; "Besnili dernekler Besni Eğitim Vakfı'na güç vermeli ve desteklemelidir. BEV ise İstanbul dışında bulunan dernekleri ziyaret etmelidir. Ayrıca duyumlarım doğrultusunda Küçükköy Besnililer Derneği Vakıf olma girişiminde bulunmuş. Bu bence yanlıştır. Küçükköy Derneği yeni aldığı mülk yerini Besni Eğitim Vakfı'na bağışlayarak BEV'e sahip çıkması gerekir. Vakıf olarak hatamız varsa giderelim. Vakıf derneklerin yanında, dernekler ise vakfın yanında olmalıdır. Derneklerimiz maalesef BEV'e sahip çıkmıyor" dedi.
ERDEMOĞLU; " BESNİLİLERDE BEV KENDİSİNİ ÜSTÜN GÖRÜYOR PSİKOLOJİSİ VAR"
Küçükköy Besnililer Derneğinin mülk yerini BEV'e vermesinin doğru olmadığını söyleyen Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu; "Her derneğin mülk yeri alıp vakıf kurma zenginliktir. Birlik ve beraberlik artık İstanbul'da sağlanmalı. Bu gibi toplantılar şimdiye kadar çoktan yapılmalıydı. Besnililerde BEV kendisini üstün görüyor psikolojisi var" dedi.
KÜTÜK; "BİRBİRİMİZİ ANLARSAK SORUNLARI DAHA ÇABUK GİDEREBİLİRİZ"
Erdemoğlu'ndan sonra söz alan Bahçelievler Besnililer Derneği Başkanı Metin Kütük, birbirlerini anlamaları halinde sorunların daha çabuk giderileceğini söyleyerek; "Hemşeriler olarak dayanışma ve kaynaşmayı değişik toplantılarla yapabiliriz. Ayrıca bu gibi toplantılara hanımlarımız da gelmelidir. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız gecede genele hitap ettik. Bu gibi organizeler daha sık yapılmalıdır. Ayrıca Besni Eğitim Vakfı da kendisini üstün görüyor algısını ortadan kaldırmalıdır" dedi.
ÇULCU; " BESNİ'DEKİ MÜLKİ AMİRLER VE STK'LAR BESNİ'YE İSTENİLEN ÖZVERİYİ GÖSTERMİYOR
Daha sonra söz alan Ali Çulcu ise; "Besni dışında bulunan hemşerilerimizin Besni için yaptıkları mücadeleyi maalesef Besni'deki mülki amirler ve STK'lar istenilen özveriyi göstermiyor. BEV yöneticileri Besni'deki STK'ları ziyaret ederek toplantı düzenlemelidir. Ayrıca Besni'de BEV'i temsil edecek biri bulunmalı. Maalesef birlikte hareket etmeyi bilemiyoruz. Bu çatıda birlik olup hataları ortadan kaldırmalıyız. Ayrıca makam ve mevki sahibi ve sanayici olan hemşerilerimizle diyalog kurup yanımızda görmek iyi olur" dedi.
KAVUNCUOĞLU; "BESNİ EĞİTİM BAYRAMIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ"
Çulcu'nun konuşmasının ardından söz alan Mustafa Kavuncuoğlu; "2003 yılında Küçükköy Besnililer Derneği olarak 2 ayda bir Besnili STK'larla toplantı yapalım dedik. Birincisini dernek olarak biz yaptık ama maalesef arkası gelmedi. Besni Eğitim Bayramına ve yapılan toplantılara katılarak bayramımıza sahip çıkmalıyız" dedi.
YAYCI; "TABANA İNEMEDİK"
Cumali Yaycı ise Besni Eğitim Vakfı olarak tabana inemediklerini söyleyerek binlerce insanın katıldığı geceler yapamadıklarını, kalbur üstü yapılan gecelere de halktan katılım olmadığını ifade etti.
ERDEMOĞLU; " BESNİCİLİK VE HEMŞERİCİLİK BİTİYOR"
Yaycı'dan sonra tekrar söz alan Merinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu; "İstanbul'da Bahar Şenliği adı altında piknik organize ettik. Bütün derneklere istedikleri kadar otobüs gönderdik ve herkese yetecek kadar yemek yaptırarak dağıttık. İlk yıl 5000 kişi katıldı. 2. yıl ise 1000 kişi bile yoktu. En iyi şekilde taban indik ama maalesef hemşerilerimizin birbirlerine tutkunluğu kalmadı. Gençlerimiz gelmiyor. Bu kuşaktan sonra dernekçilik kalmıyor, Besnicilik ve hemşericilik bitiyor.
NİYE YAPMADIN DİYE ELEŞTİRİ KAVRAMI BİZDE YOKTUR
Derneklerin maddiyatları olmazsa batar. İstanbul'da Küçükköy Besnililer Derneği mülk yeri aldı. Maalesef bunun için 150 bin TL toplayamadı. Bu çok acı bir şey. Dernekler veya vakıf kapanırsa Besnililere ne faydası olur? Vakıf ve dernekleri sahiplenelim. Besnililer olarak bilgi bankası kuralım dedik, Besnililer faydalansın dedik ama maalesef yapılmadı. Öncelikle bunu gerçekleştirmemiz gerekir. Besni'de ne gerekiyorsa biz yapıyoruz. Besni'ye yapılan hizmetlerimiz 200 milyon TL'yi buldu. Besni'ye yatırım yapacak iş adamlarını da bekliyoruz. Birbirimizi eleştirmeyelim ve her zaman dayanışma içerisinde olalım. Niye yapmadın diye eleştiri kavramı bizde yoktur.
BESNİ'Yİ SİZ DÜŞÜNMEYİN, BİZ GEREĞİNİ YAPIYORUZ
Besni'de biz geçen sene ne kadar tekerlekli sandalye ihtiyacı varsa hepsini alıp verdik. Eksik bırakmıyoruz. Gaziantep'te bulunan Besnililer ve biz de dahil olmak üzere evine iaşe koymayan fakir fukara da yoktur. Besni'yi siz düşünmeyin. Orada Besni'yi düşünen çok adam var.
BESNİ'YE YAPTIĞIMIZ YATIRIMLARIN TOPLAM DEĞERİ 200 MİLYON TL
Biz kalktık Besni'ye yatırım yaptık. 4. Ayda da kalan yatırımımızı tamamlıyoruz. Yaptığımız yatırımın toplam değeri 200 milyon TL. Allah bize güç verdiği süre kısmet ederse gene yaparız. Besni'de işsiz de kalmaz. Ancak benim söylemek istediğim şey, buradaki vakıf ve derneklerden insanlar bir şeyler almaya çalışıyor. Bir şeyler vermeliyiz ki bir çatı altında toplayabilelim. Yarın başka bir derneğimize mülk alıyoruz desek kimse alamaz, imkanı yok.
RAHMETLİ BABAMIZ MEHMET ERDEMOĞLU'NUN BİZE ÖĞRETTİĞİ BİR ŞEY VAR, BESNİLİ OLAN TÜM HEMŞERİLERİMİZE SAHİP ÇIKACAKSINIZ
Biz mülk alıyorsak bizim de vakfımız var. Biz de kendi vakfımızı alır Besnililerin hizmetine sokarız ve işlem çözülür. Bizim hedeflerimiz bir arayı çekiştirmek ve eleştirmek değil. Rahmetli babamız Mehmet Erdemoğlu'nun bize öğrettiği bir şey var. Besnili olan tüm hemşerilerimize sahip çıkacaksınız. Biz de mümkün olduğu derecede bu felsefeyi devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.
BESNİ NEDEN İL OLMASIN?
Besni'de fakülte inşaatında yaşanan süreci de hatırlatan Erdemoğlu; "Biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak Besni neden il olmasın? Olmaması için neden ne olabilir ki?" diyerek sözlerini tamamladı.
ÇAĞIRAN; "ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ"
Eleştirilere daima açık olduklarını söyleyen Şaban Çağıran; "Yapılan eleştiriler bizi hizmet etmemizden alıkoymayacaktır. Ayrıca BEV olarak internet sitesi kurcağız ve yakında da hizmete sunacağız" dedi.