Besni Kaymakamlık önünde düzenlenen fidan dağıtım törenine Kaymakam Nazlı Demir, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kıyas, Özel idare müdür vekili Ahmet Tanrıkol’u ve çiftçiler katıldı.

Ekonomisinin büyük bir bölümü tarıma dayanan Besni'de çiftçilerin fıstık yetiştiriciliğine olan ilgisi her geçen gün artıyor. Son yıllarda üretim alanını her geçen gün artıran Besni’li çiftçilere Antep Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında İlçe Tarım ve Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü desteği ile 35 bin adet fıstık fidanı dağıtıldı

Kaymakam Nazlı Demir proje kapmasında şu açıklamalara yer verdi; Besni fıstık şehri fıstığın başkentlerinden biri diyebiliriz. Bahçelerimizi ıslah etmemiz lazım kendiliğinde yetişen yabanı melengiç ağaçlarından aşılama yöntemi ile gidildiği için istediğimiz düzeyde verim elde edemiyoruz, bunun için verimi ve daha düzenli tertipli bahçeler oluşmasını sağlayacağız. Gelecek nesillere güzel bir miras olacak çalışma yapacağız. Sayın valimiz destekleri ile il ve ilçe genelinde iklim özelliklerine göre orda yaygın olan bitki çeşidine göre fidan dağıtımı yapılıyor. Geçen sene olduğu gibi bu yılda fidan dağıtımı yapılıyor. Fıstığımız bereketli olacağına düşünüyorum. Sizlere naçizane birer destek,  %70 hibeli sizler sadece %30’nu karşılayacaksınız. Böyle olmasının sebebi şu tamamen karşılıksız verildiği zaman vatandaş önemsemiyor. Sizlerden de katkı olunca sahip çıkmak, ilgilenmek, bakmak açısında daha faydalı oluyor. Her anlamda çiftçimize desteklerimiz devam edecek. Bundan önce mercimek tohumu dağıtımı yaptık, şimdide fıstık fidesi dağıtıyoruz. Özellikle belli bir hattımız seracılık alanında deneyim sahibi oldu. Bu şekilde parça parça desteklerimiz sürecek. İlçemizi 100 bin fıstık fidesi ihtiyacı var. Biz bu yıl 35 bin fide dağıtımı yapıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu şekilde dağıtarak, elimizin değmediği çiftçimiz olmayacak inşallah. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ‘’dedi.