Yardım kampanyasını Besni Medeniyet Derneği, Besni Eğitim –Bir-Sen,Besni İrfan Derneği,Besni Gülder,Besni Diyanet- Sen,Besni İmam Hatipliler Derneği, Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve dayanışma Vakfı Besni  Temsilciliği organize ederken, Besni Kaymakamlığı da kampanyaya destek veriyor.

Sivil toplum kuruluşları adına yardım kampanyası ile ilgili açıklama yapan, Besni Medeniyet Derneği Başkanı Haydar Özalp; “Güneydoğudaki  Kardeşlerimize ‘yanınızdayız, sizinleyiz ve birlikteyiz’ demek, yalnız olmadıklarını hissettirmek ve onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek istiyoruz” dedi.

Son dönemde birlik ve beraberliğe zarar verme boyutuna ulaşan tabloyu, büyük bir dikkatle ve endişeyle takip ettiklerini dile getiren Özalp, ülkemizi saran terör olaylarından, artan can kayıplarından son derece rahatsız olduklarını söyledi.

Özalp; “Terörün insanlık dışı bir yöntem olarak, vahşi ve acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiği, çocukları, yaşlıları, kadınları, okulları, hastaneleri, evleri ve camileri hedef alarak medeniyet değerlerini hiçe saydığı, halkın hakkının, hukukunun, özgürlüğünün ve geleceğinin çalınmak istendiği, zihinlere giydirilmiş ideolojik deli gömlekleriyle; savaşın, kinin ve nefretin tohumlarının ekildiği ve insanlığın kadim değerlerinin hiçe sayıldığı bu günlerde, sivil toplum kuruluşları  olarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ediyor ve onlara reva görülen bu zulmü asla kabul etmediğimizi bir kez daha haykırıyoruz. Biz diyoruz ki; Sevgi, muhabbet ve kardeşlik, insan kalbinin taşıdığı en değerli yüktür. Bizler kalplerimizin bu daimi yükleriyle buradayız. Biz, farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüyor, bu yüzden, farklılıkları ortaklaşma gerekçesi, birlik ve beraberliğimizi var etme, güçlendirme sermayesi olarak kabul ediyoruz. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da birlikte yaşamayı başarmak, bu birlikteliği hedef alanlarla ve anlamayanlarla, yine birlikte mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Dertlerimize, sıkıntılarımıza birlikte çare aramak ve birlikte çare üretmek zorundayız. Sen’i, ben’i değil, Biz’ i esas almalıyız. Cizre’de kar yağsa Besni’de üşüyorum diyen, Nusaybin’deki kardeşinin ayağına diken battığında yüreği kanayan kardeşliği mutlaka sürdürmeliyiz.

Geleceğimizi hep beraber yeniden inşa etmek, yakılıp yıkılmış şehirlerimizi yeniden imar etmek, yaşam hakları, özgürlükleri ve gelecekleri yok edilmek istenen çocuklarımıza sahip çıkmak amacıyla Besni kamuoyunu ve halkımızı Besni'den Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı konulu yardım kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Yardım kampanyasının, sadece nakit ve gıda yardımı ile sınırlı olduğu ve 15 gün süresince devam edeceği bildirildi.

Besni'den Güneydoğu’ya Kardeşlik Kervanı Yardım Kampanyası Hesap Numarası

T.C ZİRAAT BANKASI:

IBAN NO:TR56 0001 0001 8444 7855 2550 03

İrtibat Telefonları:

Haydar Özalp: 0 507 773 48 97

Mahmut Akdoğan: 05052689842

Mükremin Özer: 0507 821 69 69

Mehmet Aktaş: 0 507 043 0058

Nazif Canlı: 0 533 566 85 54

Bilal Doğan: 0 506 389 71 90

Mustafa Unuturum: 0 534 647 95 92