Daha önce vergi borçlarından dolayı icra takibi başlatılan Adıyamanspor Kulübü Başkan ve yöneticilerine bu kez SGK borcundan dolayı icra takibi başlatıldı. 
Adıyamanspor’un 2004-2015 yılları arasında görev yapan kulüp başkanı ve yönetim kurulu üyelerine ikinci icra takibi başlatıldı. 2. lig, 3. lig ve BAL Liginde mücadele ettikten sonra amatör kümeye düşen Adıyamanspor’un başkan ve yöneticilerine icra takibi evrakları gelmeye devam ediyor.
SGK borcunu ödemediği için 11 yıllık dönemde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapan yaklaşık 60 kişiye ödeme emri gönderildi. SGK tarafından gönderilen ödeme emrinde borcun 7 gün içerisinde ödenmesi veya mal beyanında bulunulması istenirken, mal beyanında bulunmayanların hapis cezasıyla cezalandırılacağı ifade ediliyor.
Bir dönem Adıyamanspor Kulüp Yönetiminde yer alan Adıyaman Köy ve Mahalle Muhtarları Mesleki Dayanışma Derneği Başkanı ve Turgutreis Mahalle Muhtarı Abdulkadir Geylani Taş, kentin tek profesyonel takımına sahip çıkmak için girdikleri yönetim kurulu üyeliği nedeniyle bugün kendilerine icra takip tebligatı gönderilmesine sert tepki gösterdi.
Abdulkadir Geylani Taş, “ Yaklaşık 4 ay önce bizlere toplam 800 bin TL Adıyaman Defterdarlığı tarafından ceza geldi. Bunu yönetim içerisinde böldüğümüzde sadece bana 20 bin TL para düşüyor. Bana bu defa birkaç gün SGK’dan Adıyamanspor’a, bağlı olarak 2 bin 90 TL para geldi. Geçmişte Adıyamanspor’da oynayan sporcuların sigortaları yatırılmamış. Benim 3 tane erkek çocuğum var. Ben onların sigortasını yatıramıyorum. Biz bu takıma destek çıkarak kötülükmü ettik. Gençliğe sahip çıkmak adına Adıyaman’ın takımına sahip çıkmak adına bizlerde destekte bulunduk. Bir gün olsun ne şeref tribününde oturdum bir gün olsun Adıyamanspor’dan bir kazancım oldu. Çocuklarımızı, gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarmak için Adıyamanspor’a destek olalım dedik. Bir bankadan bir kredi kartı alırsın kredi kartının kullanıcısı öldüğü zaman banka para almaz ve dosyayı kapatır. Adıyamanspor ölmüş ama bir türlü gömemedik. Artık yeter bu Adıyamanspor’u gömün kokusu etrafı sardı ve etrafa zarar vermeye başladı. Eskiden Malatyaspor vardı küme düştü. Yeni Malatyaspor olarak geldi biz böyle bir şey duymadık. Eskiden Diyarbakırspor vardı Amedspor olmuş dünyanın borcu vardı bir şey olmadı. Adanaspor vardı Yeni Adanaspor olarak geldi borcu bitti. Adıyamanspor ölmüş bitmiş daha kurtulamadık. Ne bir çöpünü aldık nede bir faydasını gördük. Maç paralarına kadar gidip cebimizden ödemişiz. SGK’dan bana evrak gelmiş. Bana gelirini bildir diyorlar yoksa 3 aylık hapis cezası var diyor.Bu tamamen bir psikolojik bir baskıdır. Defterdarlığa gidiyorum borcum var SGK’ya gidiyorum borcum var. Geçmişte Adıyamanspor maçına giderek şeref tribünlerinde oturanlar parasını yatırsın. Kötü bir şey mi yaptım ben sadece üye oldum. Takım küme düşmesin diye yöneticiye ihtiyaç vardı bizde yönetim de yer aldık. Bu paraları o dönemin kulüp başkanı kimse o yatırsın. Benim gibi garibanlardan ne istiyorsunuz. Bin 300 TL sadece maaşım var. Ben 6 çocuğa mı bakacağım yoksa gelen icra kağıtlarına mı yeter artık bıktım usandım bu durumdan. Bu sorunun çözülmesi için Başkanımız Binali Yıldırım’a da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, da bu durumu söyleyeceğim.
Evimizin geçimini sağlayamıyoruz. Ekonomik sıkıntı içerisindeyiz. Kiralar ev ihtiyaçları derken aldığımız bin 300 TL’de kalmıyor. Sadece bir ceketim kaldı onu da ancak satıp gidelim. Ben artık bu durumun çözülmesini istiyorum” diye konuştu.
adıyaman cihan haber