Adıyaman’da iki böbreğini de kullanamayan 11 yaşındaki Ayşe Helen Bilir’e böbrek nakli yapılması için gereken maddi ve manevi desteği devlet verdi. 
Her iki böbreğinin vasfını yitirdiği Ayşe Helen Bilir’e böbrek nakli yapılabilmesi ve hayatta kalabilmesi için gereken yadım sağlandı. Adıyaman ve Antalya Kamu Hastaneler Birliğinin işbirliğinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan tetkik, tedavi ve konaklamanın yanı sıra Adıyaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından nakdi yardım sağlandı.
Annesi Gülseren Bilir’in ev hanımı, babası Mıstık Bilir’in inşaat işçisi olan Ayşe Helen Bilir doğuştan yürüme zorluğu çekiyor. Sürünerek yaşamını sürdüren Ayşe Helen Bilir’in sağ ve sol böbrekleri çalışmadığı için böbrek nakli olması gerekiyordu. Ayşe Helen Bilir’in medyada haber yapılmasının ardından yetkililer harekete geçti.
Adıyaman Valiliğinin talimatıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri Ayşe Helen Bilir’in evine giderek, yardım edeceklerini belirttiler. Diğer taraftan Antalya Kamu Hastaneler Birliği ve Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği koordineli bir şekilde Ayşe Helen’in Antalya Akdeniz Üniversitesinde böbrek nakli olması için çalışma başlattı.
Kamu Hastaneler Birliği tarafından Ayşe Helen Bilir ve ailesi evinden alınarak Adıyaman Havalimanına götürüldü. Buradan uçak ile Antalya’ya gidecek olan aileyi Antalya’da Kamu Hastaneler Birliği görevlileri karşılayacak. Orada konaklama, tetkik ve tedavi ile ilgili her türlü imkan sağlanacak.
Adıyaman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 2 bin TL nakdi yardım yaptı. Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği görevlisi Osman Can, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-1 Bina Sorumlusu Sevda Sapdüzen, aileyi alarak havalimanına götürdü.
Anne Gülseren Bilir, kendisine sahip çıkan devlet yetkililerine teşekkür ederek, kızının tedavi sürecinin başlayacak olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.
Baba Mıstık Bilir ise, tek isteklerinin kızlarının sağlığına kavuşması olduğunu aktararak, mutluluklarını dile getirdi.
Ayşe Helen Bilir ise, çok heyecanlı olduğunu ve inşallah iyileşerek Adıyaman’a dönmek istediğini söyledi.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-1 Bina Sorumlusu Sevda Sapdüzen ise, Ayşe Helen Bilir’in sağlık durumu ile ilgili medyada haber çıkmasının ardından Kamu Hastaneler Birliği tarafından hemen harekete geçildiğini belirterek, “Ayşe Helen Bilir’in hastalığına çok üzüldük. Bizleri bu aileye sahip çıkılması noktasında görevlendirdiler. İnşallah Ayşe Helen Bilir en kısa sürede sağlığına kavuşur. Kendisine yardımcı olabilmenin mutluluğunu hissediyorum” dedi. adıyaman cihan haber