Sendikanın başarısını kamuoyu ile paylaşan Eğitim-Bir-Sen Besni Temsilcisi Mahmut Akdoğan, “2018 yılında da Besni Temsilciliği olarak karşımıza çıkan her türlü zorluğa rağmen diğer sendikalar ile aradaki farkı daha da artırarak adeta destan yazdık” dedi.

2011 yılında Türkiye’de genel yetkiyi alan Eğitim-Bir-Sen, 2012 yılından bu yana Besni’de aldığı  yetkiyi her geçen gün perçinleyerek önemli bir başarıya imza attı. Her türlü zorluğa rağmen en yakın sendika ile aradaki farkı daha da artırarak adeta destan yazdıklarının altını çizen Eğitim-Bir-Sen Besni Temsilcisi Mahmut Akdoğan; “Zorlukları yenmeyi alışkanlık haline getiren Eğitim-Bir-Sen, adeta imkânsız görüleni gerçekleştirmiş, yetki mücadelesinden, fırsat bekleyenlere inat, daha da güçlenerek çıkmıştır. Biz büyük düşüncelerle hedefe yürürken, bir aylığına ödünç üye devşirme yoluna tevessül etmedik. 778 üye ile en yakınımızda olan sendikaya ilçemizde 533 üye fark atarak Kutlu mücadelemize güçlenerek devam ediyoruz, devam edeceğiz.

Milletimizin duygu ve inanç dünyasına asla uzak düşmeyerek yılmadan, yorulmadan, sabırla, umutla sürdürdüğümüz mücadele, tarihi önemdedir. Başta kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve fedakâr arkadaşları olmak üzere, öncülerimizin 28 Şubat zulmüne karşı direnişlerindeki iman ve heyecanı eksiltmeden 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi karşısında da bir saniye bile tereddüt etmeden, bir yerlerden işaret beklemeden, sağımıza solumuza bakmadan, cesur direniş çağrılarıyla halkımızı alanlara çağıran, meydanları dolduran, vesayete DUR! diyen ilk biz olduk.  Basit çıkarların, bayağı hesapların peşinde koşanların bizi hakkıyla değerlendiremeyeceğini ve temsil edemeyeceğini çok iyi biliyoruz.

Eğitim-Bir-Sen’in, kurulduğu günden bu yana, en etkili ve yetkili sendika olma yolunda verdiği mücadelede, Türkiye’nin en büyük sendikası olma hüviyetiyle daha da anlam kazandığını söyleyen Mahmut AKDOĞAN, “Bu nedenle, biz ekmek ve emek mücadelesini, insan hakkı, hukuku, onuru, özgürlüğü davasından ayrı görmedik, göremeyiz. Onursuz bir tokluğun, özgürlükten yoksun bir rahatın, imandan uzak bir benliğin önemi yoktur, olamaz. Var olmamızı tarihi bir zorunluluğa dönüştüren, milletle birlikte ve millet adına verdiğimiz mücadelenin ruhudur. Asla gevşemeyecek, yılmayacak ve yorulmayacağız. Çünkü bu davanın bir medeniyet, onur ve iman  davası olduğunun bilincindeyiz. Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan ve yol açan Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımların yanında, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine hız kesmeden devam edecek, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sorun çözmeyi sürdürerek, talepleri kazanıma dönüştürmenin mücadelesini verecektir" dedi.

Akdoğan, yetkinin üyelere, ülkemize ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.