Merinos Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Erdemoğlu ve Besni Belediye Başkanı Fahri Serter, İlçemize yapılacak olan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi arsası ve yapım çalışmaları devam eden yolda incelemelerde bulundular.
Serter, “4 KM UZUNLUĞUNDA 30 METRE GENİŞLİĞİNDE YOL YAPILACAK”
Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Besni Belediye Başkanı Fahri Serter ; “Hayırsever Erdemoğlu Ailesi ilçemize birçok güzel eser kazandırmış ve kazandırmaya da devam etmektedir. Son olarak yapılacak olan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi için çalışmalara başladılar. Biz de Besni belediyesi olarak kendilerine elimizden geldiğince destek verme gayreti içerisindeyiz. Şu anda fakülte alanına giden yol ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Toplam 4 km ve 30 metre eninde bir yol açma çalışmamız olacak. İlk etapta yolun 1800 Mt’lik kısmını yapıyoruz. Organize Sanayi Bölgesi ve Özel İdare Bakım Merkezi yakınlarına yapılacak olan kavşaktan başlayacak olan yol güzergahı ise Besni-Gölbaşı karayolu üzerindeki Oyalı Mahallesi durağına kadar gidecek. Yolun karayoluna alınması ve asfaltlanması için ise karayolları bölge müdürlüğü ile ilgili gerekli yazışmalar yapıldı. En kısa sürede çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz. Erdemoğlu Ailesi’ne ilçemize yaptığı hizmetlerden dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Yapacakları fakülte ve fabrika ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Merinos Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Erdemoğlu ise, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Fabrika ile ilgili çalışmalarımız son aşamaya geldi. Hava şartları müsaade ederse Fabrikayı yılın ilk aylarında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Binanın iskeleti bitmek üzere duvarların örülmesi büyük oranda tamamlandı. Salı günü çatıları geliyor. Yerin betonu vs. derken su, elektrik ve doğal gaz tesisatı gibi çalışmaların ardından fabrika hazır hale gelecektir. Makinelerimiz şuan hazır durumda üst çatılarımızı kapattığımız zaman kurulum ve montaj çalışmalarına başlayacağız.
300 CİVARINDA İŞÇİ ALACAĞIZ
Yaklaşık olarak 1 buçuk ay sonra işçi alımlarına başlayacağız. İlk etapta 300 civarında alım yapacağız zamanla bu sayıyı artırabiliriz.
FAKÜLTE İNŞAATI 2014 MART GİBİ BAŞLAYACAK
Fakülte inşaatımıza tahminen Mart ayında hava şartları iyileştiği zaman başlayacağız. Mastır projesi ile hiçbir sorun yok her şeyimiz hazır.
GAZİANTEP’TEKİ OKUL, CAMİİ VE KARAKOL YAPIMI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Gaziantep’te 24 Derslikli Teknik Kız Meslek Lisesi’nin hafriyat çalışmalarına başladık. Cami ile ilgili ise arsa alanında sıkıntı çıktı. Sorun çözülür çözülmez çalışmalara başlayacağız. Her iki proje de annemiz Servi Erdemoğlu adına olacak. Merveşehir’deki fabrikanın yakınına 2800 metrekarelik bir karakol yaptırıyoruz. Karakolun adı Merinos Mehmet Erdemoğlu Polis Amirliği olacak inşaat çalışmaları devam ediyor. Üç katlı projelendirilen karakol binasını ise 3 ay içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.