Telefonla arayan kişi kendisini polis memuru olarak tanıtıyor. Ancak bu bilinen bir aldatma tarzı ama artık ileri bir aşamaya geçiyorlar.

Arayan kişi gerçekten polis memuru olduğunu ispatlamak için hemen WhatsApp’tan bir de polis kimliği gönderiyor. Kısa bir süre sonra da siliyor. Bu şekilde inandırıcılığı sağlamaya çalışıyor.

Daha sonra ise özel bilgilerinizden de bahsediyor. Bilgiler size özel olduğu için polis kimliği sonrasında tamamen güvenme durumuna geliyorsunuz. Artık olayın akışına kendinizi bırakmak zorunda kalıyorsunuz.

Arkasından ise arayan kişi bilgilerinizin kullanıldığı olaylardan bahsediyor. Tapu işlemi, araba satımı, şirket kurma gibi. Bunlarla iyice telaşlandırılıyor.

Sonra ise “sizinle ilgili bilgileri biliyoruz” deyip E-Devlette olan gerçek bilgilerinizden bahsediyor. Son zamanlarda yapmış olduğunuz işlemleri anlatıyor.

Bu konuşmaları yaparken arada “Savcı beye sorayım” diyerek kısaca bekletiyor. Bu şekilde savcılığı da devreye sokmuş oluyor. Telaşlandırmayı had safhaya çıkarıyor.

Akabinde de ise sizin adınıza işlem yapacağız diyerek, hesap bilgisi istiyor ve hedefine ulaşıyor. Yani banka hesabından paranızı çekiyor.

Bu tuzağa düşenler; bilgilerin gerçek anlamda E_ devletten alındığını, bunu yapanların kamu memurlarıyla birlikte çalışmış olabileceğini de söylüyorlar.

Yani olay kamu personelinin de içinde olduğu organize bir iş gibi görünüyor.

BÖYLE BİR DURUMDA,

1. WhatsApp’tan gelen kimliğin ekran görüntüsünü alıp veya gelen mesajı hemen kaydedip, ileride şikayet için elde tutmada fayda var.

2. “Telefonda işlem yapmak istemiyorum, aradığınız karakolu söyleyin, oraya geleceğim” diyerek konuşmayı kesmek gerekir. Yoksa konuştukça tuzağa düşürme ihtimalleri artıyor.

Terör operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı Terör operasyonunda yakalanan zanlı tutuklandı

NOT: Özellikle davası ve soruşturması olanları, bu hassas noktalarından hareketle tuzağa düşürüyorlar.