Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Eylem Planı’nda 288 milyon liralık ödemelerin ertelenip 3 yıla yayılacağı ve sektöre 255 milyon lira destek sağlanacağı belirtildi. Turizm sektöründe dünyada ilk üçe girmeyi hedefleyen Türkiye, bu eylem planıyla dünyayla bütünleşmeyi ve 2023 hedefleri yolunda ilerlemeyi planlıyor. Bir medya ajansı açıklanan Turizm Eylem planına dair verilere ışık tuttu.

İşte O Eylem Planı;

Turist getiren acentelere uçuş başı desteğin yanında kredi verilmesi planlanıyor. Turizm kredilerinin ödenmesinde yapılandırmaya gidilecek. Deniz turizmine teşvik ve konaklama tesislerine enerji desteği sağlanarak, bu tesisler ihracatçı kapsamına alınacak ve 750 bin dolar ve üzeri gelir getirenler ihracatçı sayılacak. Ayrıca sektöre verilen desteklerin maliye yedek ödeneğinden karşılanıp ekonomiye artı bir yük teşkil etmeyeceği belirtiliyor.

Bir medya ajansı, turizm eylem planının medyaya yansımalarını inceledi. Bir medya ajansı'nın araştırmasına göre, eylem planın açıklanmasının hemen ardından yazılı basında 230 adet haber yapıldı.