İHH tarafından düzenlenen “Her Evden En Az Bir Torba Un ve Battaniye Yardımı” kampanyası kapsamında Adıyaman’dan, Suriye’ye, toplam 6 TIR dolusu un ve battaniye gönderildi. 
İHH Adıyaman Şubesi tarafından Suriye’de yaşanan savaştan dolayı başlatılan “Her Evden En Az Bir Torba Un ve Battaniye Yardımı” kampanyasına, Adıyaman Belediyesi, Eğitim Bir- Sen Adıyaman Şubesi, MÜSİAD Adıyaman Şubesi, Besni İslami Dayanışma Platformu, İHH Adıyaman Şubesi ve Adıyaman’ın Tut ilçesinden toplanan 3 bin torba un ile 300 adet battaniye Suriye’deki yardıma muhtaç insanlara gönderildi.
6 TIR'a yüklenen 3 bin torba un ile 300 adet battaniye Adıyaman Valiliği Bahçesinden Suriye’ye doğru yola çıktı.

Valilik bahçesinde düzenlenen uğurlama programına, Adıyaman Vali Yardımcısı Yunus Altınel, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Eğitim Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz, İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş, MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, dernek ve sendika üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Düzenlenen programda bir konuşma gerçekleştiren İHH Adıyaman Şube Başkanı Fadıl Akkuş “Her türlü zorbalığa karşı dünyanın gözü önünde bize Allah yeter ondan başka yardımcımız yok diyerek Müslüman olarak onurlarıyla yaşam mücadelesi veren Suriyeli kardeşlerimiz kendi imtihanlarını canlarını ortaya koyarak veriyorlar. Bizlerde Adıyaman İnsani Yardım Derneği olarak her evden en az bir torba un ve bir battaniyeyle yardım kampanyası düzenleyerek bir nebze olsun kardeşlerimize yardım etmeye çalıştık” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmalar ve duaların ardından yardım TIR'ları Suriye'ye gitmek üzere Adıyaman’dan ayrıldı.