Adıyaman’da Müftülük ve Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) tarafından 'Şehitleri Anma ve Kuran Ziyafeti' gecesi düzenlendi. 
Özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen Şehitleri Anma ve Kuran Ziyafeti programına, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Adıyaman Baro Başkanı Hasan Demir, Molla Ahmet Derneği Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan, Eski Milletvekili Ahmet Doğan, Diyanet-Sen İl Başkanı Mehmet Emin Çil, Alevi Kanaat Önderi Hasan Doğan, İHH İl Başkanı Fadıl Akkuş, AGİP Genel Sekreteri Mehmet Ulum, İstanbul Fatih İlçe Vaizi Ümran Kılıçer, İstanbul Fatih Gaziatik Ali Paşa Cami İmam Hatibi Kurra Hafız Önder Soy, İstanbul Nuruosmaniye Cami Müezzini Hafız Nizamettin Sevil, İstanbul Zeytinburnu Tepebağ Dutluk Cami Müezzini Hafız Yılmaz Koşar, Diyarbakır Ulu Cami Başimamı Hafız Mehmet Emin Mülayim ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra programın açılış konuşmasını yapan İstanbul Fatih İlçe Vaizi Ümran Kılıçer birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.
İslam Aleminin sıkıntılarına değinen Vaiz Ümran Kılıçer, “Bugün İngiliz’lerin, Amerika’nın, ikiyüzlü münafık Rusya’nın ve maalesef bunlarla kuyruk olan istediklerini yapan insanlığı görünce, üzülmemek mümkün değil. Küfür ehli bir olunmuş. İslam Alemi birlik olamıyorsa sıkıntı bizdedir. Bugün memleketimizde birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Eğer Allah için samimi olursak onun rızası için çalışırsak melekler bizimle beraber cihat eder. Bugün tarihe baktığımız zaman Çanakkale’de o İngilizler diyordu ki, ‘Biz Osmanlı ile savaşmıyorduk. O bilinmeyen varlıklarla, Allah ile savaşıyorduk.’ Çünkü melekler savaşıyorlardı. O Müslümanlar, namazında, niyazında olan insanlar o ecdadımız o güçlüğün karşısında o düşmanın karşısında dev gibi gözüküyordu. 10 kişilik bir asker onların karşısında bin kişi gibi gözüküyordu” diye konuştu.
Müftü Mehmet Ali Öztürkçü ise, “Müminin silahı duadır. İyi bir insan, iyi bir Müslüman olma gayretinde olurda Allah’a dua edersek inşallah Allah dualarımızı kabul ederse o kan durmuş olacak. Müslümanlar arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik doğacak. Bu mübarek gecelerde memleketimize, vatanımıza huzur gelsin diye toplu halde dua ediyoruz. Allah dualarımızı kabul etsin” ifadelerini kullandı.
Alevi Kanat Önderi Hasan Doğan ise, “Bu tür etkinlikleri düzenleyenlerden Allah razı olsun. Bu tür etkinlikler birlik ve beraberlik anlamındadır. Ülkemizde birliğe, beraberliğe, kardeşliğe bir adım atan insanlara yürekten teşekkür ederim. Bu çatışmaların son bulmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmasından sonra program ilahiler eşliğinde devam etti. İlahi dinletisinin ardından Diyarbakır Ulu Cami Başimamı Hafız Mehmet Mülayim, Kuran’ı Kerim okudu. Kuran tilavetinin ardından plaket takdimi ile program son buldu.