Dikim dolayısıyla düzenlenen törene, CHP Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Açar, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, Besni belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Uğur Yardımlı, Gazeteci Yazar Hasan Emre,  okul idarecileri, öğrenciler ve Güneş’in sevenleri ile akrabaları katıldı.

Ağaç dikimi Besni Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirildi.

Dikim töreni esnasında bir açıklama yapan Merhumun abisi Abdurrahman Güneş, “

Yapılan bu hunharca gerçekleştirilen bu katliamın hiç bir haklı gerekçesi olamaz, kabul edilir tarafı yok, yapanları esefle kınıyorum.

Besni Orta Okulu ve lise mezunları MAHMUT GÜNEŞ HATIRA ORMANI’na  bu çirkin hareketi yapan veya yapanlar sanması ki yanlarına kalır. Dileğim şudur ki; Benim yaşadığım acıyı yaşasın… Yasal süreç devam ediyor,  bu süreci takip edeceğiz, hiç kimsenin tereddüdü olmasın..

Ağaçlar yeniden dikildi bundan sonra daha dikkatli ve daha duyarlı olacağız. Bu etkinlikte bizi yanlız bırakmayan belediye başkanı sayın İbrahim Öztürk'e CHP Besni Belediye Başkan Adayı Vakkas Acar'a Besni Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına Uğur Yardımlı' ya, İlçe Milli Eğitim Müdürü kardeşim  Mehmet Demirel ve idari çalışanlarına, sevgili kivrem Hasan Emre 'ye, belediye başkan adayı , aile dostlarına her zaman bizi yanlız bırakmayan kardeşim Mahmut Güneş 'in can arkadaşlarına, öğretmen ve öğrenci  gençlere, duyarlı Besni halkına, yüreği güzel arkadaşlarıma katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum,” dedi.